Met het festivalseizoen voor de deur, geven steeds meer merken en festivals een voorproefje van wat bezoekers te wachten staat. Trends en en line-ups volgen elkaar in rap tempo op en een goed festivalwijntje mag daarbij niet ontbreken. 

That Guy From Rotterdam nam onlangs een kijkje met een pre-party van Boothstock, het festival dat op 11 juni voor de 5e keer plaatsvindt in het Kralingse Bos. Bovenaan de line-up prijkt Basement Jaxx op wiens muziek ik eind jaren ’90 helemaal los ging.

line up 2016 boothstock kralingse bos

pic Rein Kooyman for Boothstock.nl

Voor de pre-party was The Boathouse als feestlocatie gekozen. Geen gekke keuze, want aan de Kralingse Plas veroorzaak je nauwelijks overlast met een beetje pompende beats en een feestende menigte. Als er dan ook nog sushi met een bitterballenkorst voorbij komt, kan mijn avond niet meer stuk. Wat mij betreft is dit de beste festivalsnack van komend seizoen, hoewel ik vermoed dat ‘ie alleen in de beter uitgeruste keukens te vinden is.

Op het feestje maakte ik ook kennis met de importeur van populaire festivalwijnen Torres, Jean Leon en Barefoot. Hoewel ik zelf erg fan ben de frisse (én biologische) witte Tormenta Viognier, sprak het verhaal van Barefoot me enorm aan.

Gay friendly wines

Barefoot wine lgbt friendly

pic Rein Kooyman for Boothstock.nl

gayfriendly wineDe bedenkers van het merk Barefoot hadden als stelling dat het niet uitmaakt wie of wat je bent; als je op je blote voeten (op het strand) loopt, is iedereen gelijk. En daar zit wel een kern van waarheid natuurlijk.

Barefoot Wines gaat nog een stapje verder om z’n ‘equality pride’ uit te dragen. Zo sponsoren ze onder meer de Mr Gay Netherlands -verkiezing, de Canal Parade van Amsterdam Pride en kon je Barefoot wijn drinken tijdens Milkshake Festival. En dit jaar dus ook te drinken op Boothstock. Even 11 juni met een dikke stift in je agenda zetten en klaar ben je! 

Welke festivals staan op jouw kalender deze zomer?