Van tevoren was ik wat huiverig om gay Gran Canaria te gaan ontdekken. Met een verkering aan m’n zijde en de herinnering aan wilde nachten in luxe bungalows, was ik bang dat Playa del Inglès en Maspalomas eigenlijk niet meer waren dan verlopen plekken die er alleen maar leuk uitzagen door een te hoog testosterongehalte. Maar gelukkig bleek dat mee te vallen.

That Guy From Rotterdam travel blogger on luxury travel sunbed selfie

Als je 25 bent draait de hele dag om er goed uitzien, dates scoren en uitgaan tot je de beste prooi hebt gevonden. Maar zoals overal hebben Grindr en andere datingplatformen die stress grotendeels weggenomen. Tegenwoordig kun je met je verlopen kop op je strandbed bij het zwembad blijven liggen. Je stuurt gewoon wat prachtige selfies van de dagen dat je er wél fris en fruitig uitzag. Ideaal, nietwaar?

Voor ons echter niets van dat. Wij hadden een luxe hotel gevonden, op loopafstand van het strand. Maar we hebben ook aardig wat tijd doorgebracht in de luxe spa, op het (naakt) zonnedek, bij de jacuzzi’s en de infinity pool.

Gran Canaria kán heel gay zijn!

Tijdens Bear Carnival en Maspalomas Pride is Gran Canaria nog steeds het Sodom en Gomorra waarnaar ook veel mensen op zoek zijn. Maar buiten de hoogseizoenen en deze gay events, kun je gewoon op vakantie gaan zonder omvergeblazen te worden door de hoeveelheid testosteron.

-> Overigens zijn Benidorm en Torremolinos ook aardige gay bestemmingen. Lees daarover meer in: Benidorm is back, en gay! en Go where the Spanish guys go!

cruising in the dunes of Maspalomas

Cruisen in de duinen van Maspalomas

De gaybeach bij Maspalomas is vanuit alle richtingen een stukkie lopen, maar in ruil daarvoor krijg je een kindvrij strand waar je, als je wilt, naakt kunnen zonnen.

Terwijl tientallen mannen op de strandbedjes liggen te bakken, is er ook een continue migratiestroom van wild vlees van en naar de duinen van Maspalomas. Dit is zonder twijfel het grootste openlucht cruising gebied ter wereld!

In het duinenlandschap, een beschermd en prachtig natuurgebied overigens, zie je her en der mannen opstaan die als stokstaartjes het gebied verkennen. Tussen de gaybeach en het plaatsje Maspalomas wordt in elk geval volop gecruised door homo’s.

gay cruising in the dunes of Maspalomas

Bi-curious cruising

Hetero’s cruisen ook, maar doen dat meer in het gebied tussen het naaktstrand en Meloneras. Dat is wel handig om te weten, want voor je het weet sta je temidden van een gangbang met 3 kirrende vrouwen.

Zoek je liever de rust op, dan is het strand van Montaña de Arena meer iets voor je. Op een dikke 10 minuten rijden van Meloneras, in de middle of nowhere, vind je een parkeerplaats. Vanaf hier loop je richting het strand.

Omdat het een aardige afdaling (en klim terug is) vind je geen rollator-liefhebbers. Er zijn geen voorzieningen die je op de reguliere stranden vindt. Alles draait hier om rust en wegvluchten van toeristenmassa’s. Kijk hier voor een compleet overzicht van naaktstranden op Gran Canaria.

quiet nudist beach on Gran Canaria

quiet nude beach on Gran Canaria

Een stuk rustiger dan Maspalomas: Montaña de Arena

Yumbo Center

Qua uitgaan is het Yumbo Center in Playa del Inglès nog steeds het bruisende hart van gay Gran Canaria. Maar waar het in mijn herinnering slechts een handjevol gay bars had, lijkt het voormalige winkelcentrum nu voor de helft te bestaan uit gay(friendly) bars.

Discotheken, cruisingbars, Hollandse kroegen en gewoon cafeetjes; je vindt ze er allemaal. Tijdens de piekseizoenen kun je hier over de koppen lopen, maar in het laagseizoen heb je zowaar nog zitplaatsen en kun je op je gemak rondstruinen. Het meest vermakelijk zijn de showbars.

gay gran canaria funny boys drag showDe dragshow van Ricky’s is een klassieker; verlopen drags met vlijmscherpe tong fileren elkaar en de gasten. Iets verzorgder is de dragshow van Sparkles. Maar de absolute knaller is de show van Chez Funny Boy’s, vol glitter en glamour. Niet voor niets vind je de drags en trannies van deze show ook in een dinnershow in het casino naast Lopesan Costa Meloneras. Bij Terry Show krijg je een Spaanse dragshow voor je kiezen. Neem wel zelf je ondertiteling mee!

-> Let op: in de meeste showbars hebben ze een bijzonder prijsbeleid. Het eerste rondje is goedkoop, maar naarmate de avond vordert worden de drankjes steeds duurder. Dat wordt niet verteld, maar houd er dus wel rekening mee!

Het nachtleven komt pas laat op gang. In het Yumbo Center heb je daar niet zo’n last van, maar als je naar andere bars of clubs op het eiland gaat, is dat wel handig om te weten.

Gran Canaria: veelzijdig eiland

Omdat de nachten ook hier nog altijd korter zijn dan de dagen, is het slim om een auto te huren. Daarmee ontdek je dat gay Gran Canaria meer te bieden heeft dan alleen maar strandbedjes. Lees daarom hier verder: De andere kant van Gran Canaria: vulkanisch natuurparadijs

[afview limit=5 title=”Gerelateerde artikelen”]

Disclaimer: Voor wie het zich afvraagt: wij hebben deze reis zelf betaalt en deze is dus niet gesponsord. Boek je via de link in dit artikel, dan help je ons wel om meer onafhankelijke artikelen te maken.