gay bar de unie rotterdam

Onlangs opende De Unie aan de Mauritsweg in Rotterdam. Deze nieuwe gaybar ligt om de hoek van Strano en De Regenboog en zorgde in het openingsweekend voor flink wat rumoer: dansers in een douchecabine en steenstrips: wat voor gaybar is dat?

gay bar de unie rotterdam dansers douche

Het historische pand De Unie was jarenlang een cultuurpareltje waar tijdens het IFFR de culturele elite z’n hapjes en drankjes nuttigde. De rest van het jaar vonden in de achterzaal debatten en andere culturele events plaats. Het interieur van Café De Unie paste ook prima bij de buitengevel: strak en stijlvol. Maar helaas bleek het na de zoveelste bezuinigingsronde niet langer rendabel om De Unie te behouden voor Rotterdam. Totdat de eigenaren van De Regenboog er wel brood in zagen en er een gaybar in wilden openen.

De Unie (adres: Mauritsweg 34-35, 3012 JT) is grondig verbouwd. Van de strakke stijlvolle inrichting bleef niets meer over, de eens stijlvolle zaak kreeg een complete metamorfose én een terras. Het openingsweekend trok volop bekijks: alle homo’s waren uit hun appartementen gekropen om te zien of het ingedutte uitgaansleven van gay Rotterdam weer een oppepper had gekregen. Met de komst van Ferry en Hangout 010 was dat sowieso al uitgebreid, maar het kan natuurlijk altijd nog uitbundiger. En dat biedt gay club De Unie in Rotterdam.

Iets wat Rotterdam nodig had

De zaak is inmiddels een vast onderddel van het Rotterdamse gay uitgaansleven. De inrichting van een Brabantse bar-dancing is uniek te noemen in de wijde omtrek en de douchende dansers zijn een blijvertje gebleken. Ze worden zelfs wekelijks aangekondigd op de Facebook-pagina van De Unie.

gay dancing rotterdam de unie

Overdag is gaybar De Unie een regulier café voor alles en iedereen. Op zonnige dagen blijken dat vooral veel bezoekers te zijn die geen plekje konden bemachtigen op het terras van L’Ouest en daarom op het zonovergoten terras van De Unie gaan zitten. Voor een biertje of wijntje is het een prima plek, voor een koffie of een uitsmijter is het een wat dure zaak zonder smaak.

’s Avonds is gay Rotterdam in elk geval een fijne zaak rijker geworden. Eindelijk heeft Rotterdam een gaybar waar je kunt praten én ruimte hebt om te dansen. Het publiek is gemengd: jong en oud, ho, he en bi; alles komt er. De muziek is wisselvallig, maar zolang het mainstream is, zijn er genoeg mensen op de dansvloer te vinden. Dat is precies wat gay Rotterdam (lees hier wat er nog meer te vinden is in Rotterdam) nodig had. En die steenstrips?

Ach ja, over smaak valt te twisten, maar wat vind jij van er van?