men fashion fw1415 eyewish persol g-star uniqlo scotch and soda

Dit jaar wilde ik lekker fris beginnen. Dus ik heb m’n creditcard getrokken en mezelf een nieuwe look gegeven. Wat vind jij ervan?

eyewish persol liveliketom

 

Wat ben ik toch blij dat ik geen fashionblogger ben; het in elkaar zetten van het moodboardje hierboven kostte me meer moeite dan de juiste ‘look’ bij elkaar te sprokkelen. Nou ja, niet helemaal, want ik moest even wachten tot alles klaar was. Maar daarna zag ik er dan ook superscherp uit. Al zeg ik het zelf.

Geen gezicht

Het meest bepalende onderdeel van mijn outfit, is mijn bril.  Tegelijkertijd is het ook de meest constante factor: hij gaat meestal dagen achter elkaar op. En dat, terwijl ik toch keuze heb uit 6 monturen. Laatst zei iemand tegen me dat mijn bril mijn gezicht was. Daarin had ze volkomen gelijk. Zonder bril voel ik me naakt en de zeldzame keren dat ik zonder bril de deur uitga, moeten zelfs collega’s 2x kijken voor ze doorhebben wie ik ben. Het uitzoeken van een bril is dus geen sinecure en daarvoor had ik al wat voorwerk gedaan.

De rest was eigenlijk vrij eenvoudig. Ik ben dol op Scotch&Soda, dus de jas had ik direct gevonden. Ook van Uniqlo ben ik groot fan en toen ik de wijnkleurige chino zag, was ik meteen verkocht. Ik moet de broeken daar wel altijd even op de juiste lengtemaat laten maken, maar dat is gelukkig gratis. De beanie van H&M zat op een paspop, maar nu niet meer (dan hadden ze maar gewoon duidelijker moeten aangeven waar ze hingen/lagen). Qua schoenen ben ik niet echt makkelijk. Maar als ik eenmaal een merk heb gevonden dat goed past, dan blijf ik ook hondstrouw. G-Star, doe er je voordeel mee. De met schaapswol gevoerde semi-sneakers zitten zo goed, dat ik nu al spijt heb dat ik niet 2 paar heb gekocht.

Inpakken en meenemen!

En dan dus de bril. Ik had al wat inspiratie opgedaan bij de brillenmodeshow van Eyewish (Check m’n photobomb in deze post.) Omdat mijn bril mijn gezicht is, loop ik meestal een optiek binnen zonder bril. Op die manier kunnen ze onbevooroordeeld een bril voor me aanraden. En na lang twijfelen tussen een Calvin Klein en Persol montuur, is het de laatste geworden. Daar gingen overigens wel 25 appjes met foto’s aan vooraf. De oogtest om de sterkte te bepalen, maakt me meestal kinderlijk blij: rood, groen, 5, 6, d, c, n, linkerkant, bovenkant. Wie een bril heeft, knows the drill. Mijn ogen zijn er de afgelopen anderhalf jaar zelfs op vooruit gegaan! En omdat de dame van Eyewish zo uitgebreid de tijd voor me nam (en de koffie ook erg goed was) heb ik ook maar gelijk zonneglazen op sterkte in mijn Ralph Lauren-montuur laten zetten (lees hier waarom mijn vakantie er ineens beter uitzag). 7 werkdagen gewacht en toen kon ik m’n nieuwe look in volle glorie dragen. En waar kan dat beter dan in Londen?

Ik ben winterklaar. Jij ook?

persol london eye wear fw1415 eyewish

Tijdens de brillenmodeshow van Eyewish kreeg ik een cadeaubon om een bril uit te zoeken. Daarbij kreeg ik de complete vrijheid om mijn ervaring eerlijk te omschrijven. Ik heb daarom ook pas bij het afrekenen gemeld dat ik een cadeaubon op zak had. Voorheen ging ik meestal naar Specsavers en Pearle voor de welbekende 2 voor 1 aanbiedingen. Daar is niets mis mee, maar ik ben eerlijk gezegd wel aangenaam verrast door het verschil dat Eyewish me bood. De oogmeting was net zo uitvoerig als elders, maar er werd meer tijd voor me genomen bij zowel het meten als bij het uitkiezen en afstellen van het montuur. De collectie merkmonturen en garantievoorwaarden zijn ook uitgebreider dan ik gewend was. Al met al dus een prima ervaring. En de prijs? Mijn Persol-montuur zag ik deze week voor € 9,- in de sale staan. Dus dat valt ook wel mee 😉