Het is zover: de uitslag van de That Guy From Rotterdam Hamburgertest 2017 is bekend! Na tientallen burgers te hebben verorberd kan er maar één de winnaar zijn. En dat is….

beste hamburger rotterdam 2017

..ja wacht even, ik snap dat je wilt weten wie er heeft gewonnen. En als je echt niet kunt wachten, moet je gewoon even naar beneden scrollen. Maar misschien is het slim om te weten hoe deze ranking tot stand is gekomen.

-> Bekijk de uitslag van 201620152014 of ontdek de best burger of Europe

Zo werkt de That Guy From Rotterdam hamburgertest

Alle hamburgers uit de test zijn gegeten in 2017. Dat blijkt ook wel noodzakelijk, want chefs passen regelmatig hun creaties aan. Niet altijd ten goede, zo bewees Jamie’s Italian dit jaar.

Maar ook zijn er prettige uitschieters naar boven. Zo scoorde Roffa Streetfood Bar vorig jaar niet zo best, maar haalde hun burger dit jaar een dikke 7,3. Hoe die puntentelling tot stand komt, lees je in hier.

Beste Hamburger van 2017

1. Burger Club – Nieuwe Binnenweg 139A, 3014 GJ

burger club special beste hamburger rotterdam 2017

Voor het tweede achtereenvolgende jaar eet je de beste hamburger van Rotterdam bij Burger Club. Hoewel ik samen met Chef Diego kwam op een drukke avond, bleef de hamburger met kop en schouders boven die van andere restaurants uit te steken. Dit jaar had ik naast de ‘Burger Club‘ ook de ‘Burger Club Special‘ geproefd. Een prima keuze! De burger is goed gestapeld, alle ingrediënten zijn goed zichtbaar en het allerbelangrijkste: je kunt ‘m goed met je handen eten! Het vlees is nog steeds van uitmuntende kwaliteit, hoewel dat op de drukke avond iets te snel dichtgeschroeid was.

2. Baek – Blaak 329, 3011 GB

beste hamburger 2017 Rotterdam Baek

De jongens van Baek hebben begrepen wat het verschil maakt bij een hamburgertest. Goed vlees, originaliteit én liefde voor het vak; daar draait het om. Kalfsvlees is zo’n originele keuze en dat maakt dit een opvallende en smaakvolle burger. Knapperige bacon, oude kaas, verse kropsla en tomaat en uien maken het tot een klassieke burger.

Bij Baek kies je zelf de saus op je burger; truffelmayo, Birambi mayonaise, huisgemaakte ketchup of Chimichurri. Diego koos de eerste, ik de laatste. En allebei waren we aangenaam verrast vanwege de goede combinatie van smaken. Enig minpuntje was het iets te stevige broodje.

3. Eetcafé Opa – Witte de Withstraat 49a, 3012BM

beste hamburger 2017 captain's burger opa

In 2015 en 2016 stond Opa op de 5e plek, maar dit jaar is de Captain’s Burger doorgestoten naar de derde plek. Een stevige burger van mals vlees en een mooie brioche zijn de basis van de op één na beste hamburger van Rotterdam. Bij Opa kies je zelf de kaas op je burger en ik koos voor de blauwe kaas, die wonderbaarlijk genoeg niet overheersend blijkt. De ingelegde ui, tomaat en sla maken de burger af. Qua presentatie ziet het traytje er na al die jaren vertrouwd uit, maar praktisch is dat allerminst. Als je de burger niet met je handen eet, zit je al snel te hannesen met mes, vork en de opstaande randen van de tray.

4. Ter Marsch & Co – Witte de Withstraat 70, 3012 BS

burgeresse beste hamburger ter marsch hamburgertest

’s Lands bekendste hamburger-specialst prijkte eerder al op de 4e en 2e plek in de That Guy From Rotterdam Hamburgertest. Dit jaar  wederom een vierde plek, omdat ze bij Ter Marsch als geen ander weten hoe je een goede burger maakt, zelfs als de zaak stampvol zit. Dat ze er bij landelijke wedstrijden nog iets beters van weten te maken, snap ik dan ook. Maar als gewone burger(liefhebber) moet je ook op en drukke avond kunnen rekenen op de kwaliteit en de Burgeresse is een klassieker die je niet mag overslaan. Goed vlees, mooie brioche en goede dosering van saus en toppings.

Wist je trouwens dat m’n test is ontstaan omdat de razend populaire zaak geen reserveringen aannam en ik een wachttijd van 45 minuten op een doordeweekse avond echt te gortig vond. Inmiddels is de drukte wat minder, mede door het aanbod van goede andere zaken in de Witte de Withstraat. 

5. Hugh – Kruiskade 15, 3012 EE

mooiste hamburger van Rotterdam

In 2015 scoorde Hugh bar slecht qua hamburger, maar die tijd hebben ze voorgoed achter zich gelaten. Vorig jaar een tweede plek met de burger van Chef Diego. Dit jaar nog steeds een goeie hamburger, die qua toppings en handzaamheid zelfs beter scoort dan vorig jaar. De gefrituurde uienringen zijn fantastisch en de burger ziet er ook fantastisch uit. Toch zorgen de keuze voor het vlees en de hoeveelheid saus voor een paar minpuntjes, maar desalniettemin één van de beste hamburgers van Rotterdam.

Ook aan te raden:

Onderstaande burgers zijn zeker ook aan te raden; ze scoorden allemaal ruim een 7, maar bleken dus net iets onder te doen voor de hamburgers in de Top 5.

6. Bomm: De beste burger op een onverwachte plek, dat is de burger van Bomm. Als je een rondje Kralingse Plas hebt gedaan, kun je beter hier terecht dan bij de zaken direct aan de plas.

7. Thoms: Wow…wat een feest. Een goed vullende stevige burger, origineel en zeker de moeite waard. Hier word ik blij van!

8. Bagel Bakery: Nu alle burgers steeds meer op elkaar gaan lijken, springt deze er toch echt uit. Voor iedereen die dol is op burgers, maar even iets anders wil.

9. Stroom: Wederom een van de beste burgers van Rotterdam. (Zie ook de winnende hamburger van Stroom)

10. Gracy’s: Prima burger met een classic twist. De gebakken uitjes op de Smokin’ geven m net iets extra’s.

Ook niet te missen hamburgers (We hebben er nogal wat in Rotterdam)

11. Hamburg: Hamburg doet z’n naam eer aan: een specialist in goede burgers met volop keus voor iedereen. Zelfs als je niet van vlees houdt.

12. NRCafé Black Angus: Oei, wat ging er mis? Vorig jaar in de top 3 en dit jaar teveel mayo en een veel te droog broodje. Jammer.

13. Roffa Street Food Bar: Wat een verschil ten opzichte van vorig jaar: beter broodje, vlees beter gegaard en overall een prima burger! Een regelrechte aanrader!

14. Ellis Gourmet Burger: Nog steeds mijn favoriete hamburgerketen-burger, gewoon goed. Kan echter niet tippen aan de burgers van de andere zaken.

15. Panenka: Prima burger om de hoek van de ‘hamburgerstraat‘ (Witte de With), met fantastisch vlees en opvallend goede tomaat als een van de toppings.

16. Pickles: Als burgers de specialiteit zijn, mag je er eigenlijk meer van verwachten.

17. Reijngoud: Als er minder saus en ‘rubber’ kaas op zat was dit een rijke burger geweest, hoewel de pulled pork en bacon de smaak van de burger enigszins verbloemen. Wel prima burger voor bij een van de vele biertjes!

18. Holy Smoke: Het concept en de presentatie van de burger is echt goed, maar jammer dat de smoke voor het tweede opeenvolgende jaar moet komen van geblakerde broodjes.

19. Thuisch: Goed vlees, goed broodje en had op basis van zn looks een winnaar kunnen zijn. Maar dan een te nat geworden broodje, de vettige kaas, coleslaw en bacon…. Het doet al het goede van de basis teniet.

20. Burgertrut: Voor deze prijs een uitstekende (en biologische!) burger, maar niet te vergelijken met de andere burgers, die vaak twee keer zo duur zijn.

Verder heb ik ook hamburgers gegeten bij: Kino, Melief Bender, Supermercado, De Tuin, Madera House, De Burgerij en Jamie’s Italian, die helaas onder het gemiddelde presteerden.