flying over grand canyon per helicopter from las vegas

Zoals je in deze post kunt lezen, zijn we met “onze” Mustang in Las Vegas beland. Mijn verjaardag had ik gevierd in San Francisco, maar mijn geliefde had behalve de grote taart nog iets anders voor me in petto. Hier in Las Vegas.

 

Ons hotel in Las Vegas rook 24 uur per dag naar een frisse lentemorgen. Maar toen we het hotel uit liepen, werden we onaangenaam verrast door een donderende hemel en neerstortende regen. Bliksemschichten schoten door de lucht en de regen kletterde neer. Gek genoeg viel die regen op slechts een paar vierkante meter.

Het bleek een attractie in de shoppingmall (The Miracle Mile) van het hotel. Die zag er namelijk uit als een Europees dorp en voor het effect hadden ze ook authentiek Europees weer nagebootst. Gelukkig werd het enkele minuten later een stralende zomeravond, met een zacht airco-briesje. Welkom in Las Vegas!

Britney Spears in Las Vegas

Natuurlijk had ik voor ons vertrek al gekeken wat er zoal te beleven is, behalve gokken en drinken. Een ritje langs de drive-in chapel zat er niet in, maar we konden ook wel andere romantische dingen doen in Las Vegas. Maar ik wist niet dat Alessio iets voor me had geregeld.

gay couple eiffel tower paris las vegas

Totdat we uit het hotel liepen en hij ineens z’n telefoon tevoorschijn haalde met z’n routebeschrijving. We gingen links en rechts en alle kanten uit. Zijn pas versnelde, want we hadden blijkbaar een aanvangstijd die we moesten halen.

In het hotel van onze buren trad Britney Spears op en we liepen in de richting van de entree. Ik werd overvallen door een gemengd gevoel van ‘Oh my God’, dat tegelijkertijd weerzin en kinderlijk enthousiasme voorstelde.

Helicoptervlucht Grand Canyon mét champagne  

Maar we liepen verder en schoten de parkeergarage in. Daar stapten we in een busje van Papillon. Ik herinnerde mij die naam nog van een club voor schaars geklede dames in het nooit bruisende Vlissingen. Maar hier in Las Vegas is het de naam van een helicoptermaatschappij, die verschillende vluchten aanbiedt.

gay couple helicopter las vegas grand canyon romantic

Alessio had voor mijn verjaardag het meest bijzondere pakket geboekt: een helicoptervlucht over de Grand Canyon met een champagne-picknick op de bodem van het beroemde natuurgebied. Voor we het wisten vlogen we over de hooverdam en zagen we ‘the golden hour’ ingaan bij de immens grote rotsformaties.

Naast een hutje op de bodem van de vallei zagen we een bruidspaar foto’s maken. Hun rode helicopter stond als accessoire op de achtergrond. Niet veel later stonden we er zelf. De champagne knalde en de picknick werd uitgestald. 

champagne at the bottom of the grand canyon

Toen het eten op was en we genoeg foto’s hadden, stegen we weer op en vlogen we in de richting van de zonsondergang. Wat een uitzicht!

the strip hotel new york new york las vegas

Pas toen we een uur later een biertje dronken op The Strip beseften we hoe onwerkelijk het was. Het ene moment sta je in één van de mooiste natuurreservaten ter wereld en het andere moment sta je weer tussen de knipperende neons. Bizar, dat wel. Maar zeker een aanrader als je naar Las Vegas gaat!

Ben jij al in de Grand Canyon en/of Las Vegas geweest?