weekendje Düsseldorf

Kraftwerk komt er vandaan en de moderne Duitse fotografie vond er z’n heimat met grootheden Bernd en Hilla Becher. Moderne kunst floreert dan ook in Düsseldorf. That Guy From Rotterdam bezocht Düsseldorf Photo Weekend 2015 en dompelde zich een weekend onder in de wereld van musea en galleries.

rooftop gallery

Düsseldorf Photo Weekend begon in 2011 onder leiding van galleriehoudster Clara Maria Sels. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een succesvol festival op de culturele kalender. Grote namen uit binnen- en buitenland komen er om het werk te bewonderen van andere grootheden en musea en galleries zorgen voor randprogramma’s en leuke borrels, zodat je van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat fotografisch cultuurwerk kunt snuiven.

Cultuur snuiven in Düsseldorf

Voor ons Nederlanders is Düsseldorf erg dichtbij: That Guy From Rotterdam reisde met Deutsche Bahn in zo’n anderhalf uur van Utrecht naar de cultuurstad. Ideaal dus als je een weekendje weg wilt, maar niet een hele dag kwijt wilt zijn aan reistijd. Eenmaal aangekomen, ontdek je dat Düsseldorf redelijk compact is. Inwoners raadden me telkens aan om de taxi te nemen, maar vaak bleek dat te gaan om afstanden die je met gemak in 10 minuten loopt. En voor alles wat verder is, kun je makkelijk met de tram op pad.

De stad heeft maar liefst 26 musea en ruim 100 galleries. Wil je ook nog aan eten en shoppen toekomen, dan doe je er dus goed aan om even de actuele tentoonstellingen te checken op: www.art-in-duesseldorf.de. Hoewel een weekend erg kort is om ze allemaal te bezoeken, heb ik erg m’n best gedaan en tientallen galleries en musea bezocht. Tijdens het foto-festival pakken die namelijk flink uit qua bijzondere tentoonstellingen. Ook als er geen Photo Weekend of kerstmarkt is, kun je je prima vermaken in Düsseldorf. Het heeft zelfs een gay-scene!

Düsseldorf Photo Weekend

Zelf ben ik dol op lege landschappen met daarin stadse elementen, mierzoete pop-art en foto’s van voorbije tijden. Tijdens Düsseldorf Photo Weekend 2015 kwam ik volop aan mijn trekken! Ben je gek op andere soorten fotografie, dan word je op je wenken bediend, want #DPW15 is groot. Heel groot. Van huiskamergallery tot museum en van antikraak tot poepchique, je vindt het allemaal. Mijn persoonlijke favorieten wil ik je echter niet onthouden.

Lees verder ->