slenteren door new york

De laatste dagen van het oude jaar staan traditiegetrouw in het teken van vetmesten. En de goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben vaak te maken met sporten/ sportschool. Op de allereerste dag van het nieuwe jaar, kun je al direct in beweging komen zonder sportschool of sportschoenen!

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn de drukste weken in de sportschool: iedereen met goede voornemens begint z’n nieuwe sportieve leven aan de inschrijfbalie. Toch zijn dat de weken waarin ik zelf juist de sportschool vermijd. Het is gewoonweg te druk en ik heb geen zin om op beschikbaarheid van toestellen te gaan wachten. Bovendien zorgt de extra drukte ook voor een slechter luchtklimaat in de sportschool en dan heb ik het nog niet eens over de aanblik van al die zwetende -want niet-getrainde- mensen.

Omdat op de allereerste dag van het nieuwe jaar de meeste sportscholen dicht zijn, pak ik mijn wandelroutine weer op. Het is heel simpel: een half uurtje rondlopen door de frisse lucht doet al wonderen voor je conditie. Ook als het regent of sneeuwt kun je wandelen. Je hoeft niet eens te snelwandelen om die kerstkilo’s kwijt te raken: een actieve loop is al goed genoeg. Zelfs slenteren is gezond, maar dan moet je wel iets langer op pad dan een half uur. Eigenlijk moet je gewoon flink doorstappen, zodat je het vanzelf ook wat warmer krijgt. Met een beetje mazzel krijg je er fantastische uitzichten bij cadeau!

kralingse-plas-Rotterdam-The-Netherlands-world-city

De voordelen van wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Bekijk het onderstaande rijtje voordelen en zie direct waarom je over 10 minuten al kunt beginnen met je beste voornemen van 2014.

– Wandelen houdt spieren en gewrichten soepel

Wandelen stimuleert de bloedsomloop

– Wandelen is goed voor je spijsvertering

Wandelen stimuleert de bloedtoevoer naar je hersenen

Wandelen vermindert piekeren

Ben je in de gelukkig omstandigheid dat je werk zich op ongeveer een half uur lopen of fietsen van je werk bevindt, dan heb je geen excuus meer: na de vakantie direct starten met je nieuwe gewoonte! Je zult zien dat het je zelfs nog meer kan opleveren dan enkel een betere conditie. Hoe dan ook: je hebt nu al weer veel te lang naar je beeldscherm gekeken: doe je jas aan en ga de deur uit en kom over een half uur pas terug. Tot later!