Elk jaar is het weer een uitdaging om leuke kerstcadeaus in huis te halen. Cadeaus voor mannen zijn een extra uitdaging, vind ik zelf. Niet omdat mannen nou zo moeilijk tevreden zijn. Integendeel: waar vrouwen vaak roepen dat ‘het echt allemaal niet te gek hoeft’, zijn mannen vaak degenen die hun teleurstelling bij een ‘verkeerd cadeau’ het beste kunnen verbergen. Of misschien zijn mannen gewoon echt meer tevreden met het gebaar in plaats van de waarde.

sexy guy xmas gif

In elk geval bestaat er nooit zoiets als een verkeerd cadeau, als je de moeite hebt genomen om iets te kiezen wat jij bij iemand vindt passen. Verder put ik bij het kiezen van cadeaus vooral inspiratie uit mijn eigen verlanglijstje. Als de ontvanger het dan alsnog wil ruilen, geef ik met liefde een nieuw cadeau. En ben ik zelf gelukkig met het extra cadeau voor mezelf 🙂 Hieronder mijn eigen favoriete kerstcadeaus voor mannen voor kerst 2015.

Kerstcadeaus voor mannen (< 50 euro)

Your Daily Male Calendar 2016

Galerie Mooi Man is gespecialiseerd in kunst met mannen als onderwerp, male art dus. Dit jaar brengen ze de mooiste kunstwerken samen in een kalender waarmee je een heel jaar vooruit kan. Van abstract tot prikkelend en van nietsverhullende fotografie tot en met potloodschetsen. Voor een dagelijkse dosis mannelijk inspiratie. De Your Daily Male calendar 2016 is voor € 32,99 te bestellen bij o.m. Bol.com.

beards in love vilela valentin your daily male 2016 calendar

 

Handig voor je pasjes: Secrid

Geprolongeerd voor een nieuwe ronde: Secrid. Vorig jaar schafte ik er één aan voor mezelf en was meteen verkocht. Zeker nu steeds meer passen contactloos worden, is een pasjeshouder die alle kaarten extra beschermd een uitkomst.

De Nederlandse uitvinding is razend populair, zo bleek ook toen ik er vorig jaar 2 cadeau gaf aan vrieden. Dit jaar gaan ze zeker in cadeauverpakking naar vrienden die ‘m nog niet hebben: geheid een succes. Secrid is vanaf € 49,95 onder meer verkrijgbaar bij Kofferweb.

Secrid kerst cadeau voor mannen

 

Vogelhuis voor stadsbewoners

Ok, het klinkt misschien truttig, maar ik vind een vogelhuisje of -voederbak dus echt heel leuk. Vooral omdat het me doet denken aan alle vreemde vogels die ik op reis zie en bewonder. Vandaar ook dat ik thuis een aquarium heb (vanwege de vissen dan 😉 .

Deze bird feeder van Born in Sweden (€ 19,95)plak je met de zuignap tegen het raam en kleine vogels kunnen er op hun gemak hun kerstmenu verorberen. Ken je een natuurliefhebbende man die in de stad woont, dan is dit dus een briljant leuk idee.

Kerstcadeaus tot 100 euro

Museumkaart

wereldmuseum rotterdam

Zoals je weet, ga ik regelmatig naar musea. Een museumjaarkaart is aan mij goed besteed. En eigenlijk aan iedereen die meer dan 3 keer per jaar naar een museum gaat. Dus is de man voor wie je een cadeau zoekt een museumliefhebber, dan is dit cadeau een schot in de roos. De Museumkaart kost € 54,95, omdat ze € 55,- te duur vonden klinken. Maar geloof me: iedereen die er één wil hebben, wacht tot na de feestdagen met de aanschaf ervan.

Rugzak

Vrouwen schijnen op datingsites massaal te koketteren met hun ‘rugzakje’, wat zoveel betekent als ‘zwaar belast psychisch geval dat je moet ontwijken’. Gelukkig hebben mannen Grindr, waar je alles laat zien behalve je rugzak(je). Desalniettemin is een goede rugzak voor dagelijks gebruik altijd handig. En fashionable. Niet voor niets staat ‘ie ook in de 8 favorieten voor een citytrip. Met deze Fjallraven Kanken is niet alleen razend populair, maar ook erg praktisch. En dat voor nog geen 80 euro!

Shirts of Holland

Het zal de meeste mannen-mannen een rotzorg zijn dat “we” in 2016 niet meedoen aan het EK. Maar tijdens de Olympische Spelen in Brazilië zien we er natuurlijk ook graag goed uit. Met de overhemden van Shirts of Holland kun je goed voor de dag komen.

Zelf heb ik de donkerblauwe variant met oranje leeuw al in huis. Gewoon omdat een knal oranje overhemd mij niet staat en de donkerblauwe sowieso wat subtieler is. Fraaie details: de rood-wit-blauwe bies en oranje knoopsgaten.

gay travel blogger liveliketom prague

Cadeaus voor als het niet gek genoeg kan

Smartwatch

Lang heb ik me verzet tegen het dragen van een fitnesstracker. Normaal gesproken draag ik ook geen horloge en het bijhouden van m’n stappen of slaap leek me een redelijk zinloze bezigheid. Zeker als het dan ook nog moets met zo’n lelijk rubberen ding om m’n pols. Maar nu de smart watches hun intrede doen en het design ook wat behoorlijker is, overweeg ik er in elk geval één aan te schaffen voor mezelf. Of als cadeau voor m’n vriend. Deze uitvoering van de Withings Activé met z’n leren band en klassieke uurwerk spreekt me het meest aan. Hoewel de iets stoerdere LG Urbane me ook erg aanspreekt. 

 

GoPro Hero4 Black Surf

Kort geleden kocht ik de Samsung NX30, een systeemcamera waarmee ik wat fraaiere plaatjes kan schieten. Qua beeldkwaliteit zal de GoPro die niet kunnen evenaren. Maar ken je een man die, overigens net als ik, graag gaat duiken of dol is op actieve vakanties, dan wordt ‘ie ongetwijfeld blij van deze Hero4, die filmt in 4k.

De Black Surf-editie wordt standaard meegeleverd met bevestigingsmateriaal om ‘m op een surfplank te bevestigen. Laat 2016 maar een jaar van mooie golven worden dan! Voor €479,- maak je aan actieve man gelukkig.

Wat staat er op jouw verlanglijstje dit jaar?

Tip: deel vervolgens de link naar dit artikel, zodat anderen jouw lijstje ook zien 🙂