beard trend flowers in your beard 2014

Of je nou een stoppel-, driedagen- of negenmaandenbaard hebt, eens rijst de vraag: afscheren, trimmen of laten groeien. Binnenkort komt daar een nieuwe vraag bij: plukken?

Hipsters zijn hun baard alweer beu en zeker nu het zomer is, raakt de cleancut weer helemaal in zwang. Wil je echter wat vaker op vakantie gaan, dan is een baard een slimme manier om geld te besparen. Scheermesjes zijn namelijk reteduur. Los daarvan lijkt een harde kern baardmannen (waaronder ikzelf) geen afscheid te kunnen nemen van het gezichtshaar. Voor hen is de vraag belangrijker: hoe houd ik m’n baard in vorm?

-> Op vakantie je baard bijhouden? LiveLikeTom schreef ook: een praktische baardtrimmer voor op reis.

Baardolie, trimmers en … PLUKKEN!

Het trimmen van een baard is vooral makkelijk als je ergens tussen een driedagen en volle baard in zit. Het is bovendien de meest kostenbesparende manier om je gezicht fatsoenlijk te houden. Een goede tondeuse heb je al voor een paar tientjes en is het meest praktisch. Is je baard langer, dan bestaat je dagelijkse onderhoud uit het gebruik van een baardolie, die zorgt voor soepelheid van de doorgaans stugge haren. Kies je voor baardolie Kruidvat-huismerk of een duur niche-merk? Met goedkope babyolie kun je al een eind komen, maar de meeste olieën ruiken te zoet of vrouwelijk. Met een baardolie van de barbier ben je duurder uit, maar ruik je in elk geval niet naar een bloemenveld.

-> Voor wie nog twijfelt: Mannen met baarden zijn niet op zoek naar hun mannelijkheid.

Vind je het geen probleem om naar rozen en madeliefjes te ruiken, dan is misschien de nieuwste hipsterbaardtrend iets voor jou. Op catwalks en fashion-editorials verschijnenen namelijk steeds meer hippie-hipsters met bloemen in hun baard. Bijkomend voordeel is dat niemand in de gaten heeft dat je baard niet keurig in vorm geknipt is. Nog even en je kunt je eigen ingezaaide Vincent van Gogh-zonnebloemenveld gaan plukken.

beard with flowers beardtrend

Afscheren

Wil je toch als kaalkinner door het leven gaan, dan kun je ervoor kiezen om je baard af te scheren. Elektrisch scheren is een drama, maar zonder enig trimwerk een scheermes op je gezicht zetten is ook geen pretje. Zet dus eerst de tondeuse erin en ga vervolgens aan de slag met een scheermes. Zelf ben ik fan van de traditionele scheerkwast met scheerzeep. Het is een ritueel en je masseert de baard stevig voordat het mes erlangs gaat. Ben je niet zo traditioneel of ritueel ingesteld, dan kun je natuurlijk ook gewoon scheergel gebruiken. Maar ja, dat is toch een beetje voor mietjes die van makkelijk houden, nietwaar?

-> Vind je al dat baard-geneuzel veel te gay? Lees dan ook: Lieve hetero-mannen: ont-gay jezelf!

Ryan-Reynolds-better with or without beard

pic: wewomen.com

Hoewel de cleancut dus aan een opmars bezig is, zijn de meest sexy mannen van dit moment toch nog steeds voorzien van flink wat baardhaar. Of wil je liever de veel-te-ver-overdatum-twink Gerard Joling worden?

Heb jij nog een baard? Of ben je er gek op?