Jamie's Italian interieur

Jamie Oliver opent eind 2015 een nieuw restaurant in de Rotterdamse Markthal. Jamie’s Italian is in het buitenland al een groot succes en de wijnen liggen bij ‘onze Appie’ al geruime tijd in de schappen. Het is het eerste restaurant van deze formule in Nederland, maar de verwachting is dat Jamie’s Italian snel uitbreidt naar andere steden. 

Jamie's Italian opent in Rotterdam

Soms vraag ik me af wat ik verkeerd heb gedaan als ik in het bericht in AD lees dat de Britse chef uit hetzelfde bouwjaar is als ik. Jamie Oliver, die waarschijnlijk nooit meer van ‘The Naked Chef’ afkomt, heeft in een dikke 15 jaar tijd een compleet imperium opgebouwd. Wat deed ik 15 jaar geleden? Ehm, ouwehoeren over de orde van de dag in het VARA tv-programma Het Lagerhuis en in een zwemslip meedoen aan een candid camera-programma. Ik was net zo camerageil als Jamie waarschijnlijk, alleen nam ik het stukje ‘naked’ iets te letterlijk. En bovendien kan hij beter koken en ben ik beter met woorden. Ik studeerde toen ook nog Communicatie. Daar is het misgegaan denk ik.

Enfin, Oliver heeft dus al heel wat formules bedacht én gefranchised. Jamie’s Italian is daar een prima voorbeeld van. Samen met persoonlijke vriend en mentor Gennaro Contaldo ontwikkelde hij een menu dat draait om rustieke gerechten, traditionele recepten en een Jamie-twist. Geen idee wat dat inhoudt, maar op de plaatjes ziet het er verdomd lekker uit. (EN volgens het verhaal van Jamie’s Italian kan elke medewerker je straks wél vertellen wat het inhoudt.

Jamie’s Italian in Straford

Jamie’s Italian Rotterdam opent najaar 2015

Als wordt gesproken over het najaar van 2015, dan vermoed ik dat de opening gepaard gaat met het 1-jarig jubileum. Het zou een mooie mijlpaal zijn voor één van mijn lievelingsplekken in de stad. De Markthal Rotterdam mag dan wel door cynische AD-lezers ‘de vertrekhal’ worden genoemd (vanwege het aantal ondernemers dat inmiddels al is vertrokken), maar ik geloof nog steeds dat er in deze stad ruimte genoeg is voor een paupervrije zone. En Jamie’s Italian zal door de gemiddelde Euroshopper-pizzafan ook wel te duur worden bevonden. Maar ja, je kunt nu eenmaal geen Jamie eten voor de prijs van  een Brammetje. Welkom Jamie’s Italian, see you this fall in Rotterdam!

Vond je dit artikel leuk, dan vind je ‘Ontstijgen aan de massa in de Markthal van Rotterdam’  of  ‘Die nieuwe Markthal in Rotterdam, is dat nou wat?’ ook best wel vermakelijk, denk ik 😉

Ken jij Jamie’s Italian al? Wat vind je ervan?