italo london food

Tot voor kort kende ik Londen nauwelijks, maar sinds ik mijn liefde daar heb gevonden kom ik er steeds vaker. En omdat de liefde van de man ook door de maag gaat, ontdekken we graag nieuwe plekken. Zoals vorig weekend Italo. En als zelfs mijn Italiaanse man erover te spreken is, dan weet je dat je deze plek niet mag overslaan als je naar Londen gaat.

italo london food

Als toerist maak je vooral kennis met het Londen boven de Thames. Maar als je Buckingham Palace, Westminster Abbey en de Big Ben hebt gezien, dan is de zuidkant van de stad zeker ook de moeite waard om te verkennen. Daar kun je bijvoorbeeld cocktails drinken in The Shard of een aantal van de razendpopulaire foodmarkets ontdekken. Mijn lief woont in de wijk Kennington en deze wijk kun je qua homo’s vergelijken met Meatpackerdistrict in Manhattan: overal kom je ze tegen en dat is ook niet zo gek met bars als Eagle en Royal Vauxhall Tavern om de hoek. In deze wijk vind je ook Italo. Om precies te zijn op Bonnington Square.

italo london

Italiaanse delicatessen, espresso en lunch

Italo is een klein zaakje dat uitpuilt van de Italiaanse lekkernijen. Hier kun je de zoetekauw in jezelf koesteren. De koffie is natuurlijk van uitstekende kwaliteit. Neem dan gelijk een amandelcroissant erbij. Of neem een heerlijk uitgebreid ontbijt. Dat is overigens wel heel brits, maar de Italiaanse worstjes zijn zeker de moeite waard. Kortom: wil je ontbijten tussen de locals, dan ga je lekker eigenwijs de gebaande paden af en ontdek de zuidkant van Londen. Ik ben benieuwd waar je terecht komt!

Wat vond jij van dit artikel? Laat hieronder een comment achter, zodat ik weet of je meer Londen-tips wilt lezen.