Terwijl het hoogtepunt van de Europese prides alweer achter ons ligt (wat is er beter dan Amsterdam Pride) staan er nog wel wat leuke alternatieven op het gay travel programma. Zo is er eind september Rotterdam Pride, maar is er daarvoor ook nog Bears on Ice, het feest voor behaarde, bebaarde en stevige mannen. Nee, die gaan niet schaatsen. Maar wel feesten!

blue lagoon bears on ice

In de meest noordelijke hoofdstad van Europa vindt begin september ‘Bears on Ice‘ plaats. Dit 3-daagse festival is een citytrip, rondreis en feest inéén. Dus trek je hikingschoenen maar aan, pak je zwembroek in en op naar Reykjavik!

Voor mij staat IJsland al een tijdje op mijn verlanglijstje. Niet zozeer als gay bestemming, maar wel vanwege het vulkanische landscap, de geisers en de surrealistische landschappen.

Geen idee of ik zou kunnen leven in een land waar de zon zo snel verdwijnt, maar voor een weekendje weg of 48 uur trip zie ik het wel zitten. Zeker als er in het compacte tijdsbestek ook een rondtrip wordt gedaan en er wat gay parties op het programma staan.

 

-> Ook last van een winterdip en gebrek aan zonlicht, lees dan ook: ‘Vaarwel Winterdip

In dat opzicht klinkt Bears on Ice mij als muziek in de oren: je doet de Golden Circle tour, zwemt in thermaal bronwater en krijgt er een club gezellige beren bij!

Bears on Ice, sinds 2005

Bears on Ice werd in 2005 voor het eerst georganiseerd en was daarmee het eerste LGTB-evenement van IJsland. Nu, 10 jaar later, is het nog steeds een hit.

blue lagoon gay party bears on ice

Het festival uit 2 feesten, een dagtrip langs de hoogtepunten van IJsland (Thingvellir, het geothermische gebied Geysir en de ‘gouden waterval’ Gullflos), een middag feesten in de Blue Lagoon en een afscheidsbrunch.

Gay Friendly IJsland

Voor de IJslanders is homosexualiteit al lang geen issue meer. Het land heeft nota bene een lesbische premier en de vliegmaatschappij WOW Air steunt al sinds de oprichting openlijk de gay-community.

Tijdens het festival is het ook op andere plekken in IJsland het feesten geblazen, met tours, activiteiten en uiteraard heel veel baarden. Als je daar gek op bent, dan heb je dus genoeg redenen om naar Reykjavik te gaan van 3 t/m 6 september a.s. Besluit je om te gaan, dan kun je tijdens je weekend via That Guy From Rotterdam voordelig een auto huren.

Is Bears on Ice iets voor jou?

Vind je Scandinavië interessant, check dan de post van Aero over Stockholm of over mijn eigen ervaringen tijdens 48 uur Oslo en de TOM 5: Fijne adresjes Oslo.

Deze post is overigens niet gesponsord, maar als je de link voor het huren van een auto gebruikt, ontvangt That Guy From Rotterdam een kleine bijdrage, waarmee we onze site kunnen verbeteren. Voel je niet verplicht om hiervan gebruik te maken. Maar als je het doet: dankjewel!