Bolivia Salar de Uyuni white horizon

Eerder al schreef ik over één van de mooiste bestemmingen die ik ooit heb gezien, de zoutmeren/ zoutvlaktes van Uyuni in Bolivia. (Zie ook: Op de foto met dino’s en bananen in Bolivia)Ben je van plan daar heen te gaan, dan mogen deze 3 dingen niet ontbreken in je bagage. 

Bolivia Salar de Uyuni spoon

 

Geen overbodige luxe: huur een extra slaapzak

Ik reisde 3 maanden door Zuid-Amerika zonder slaapzak. Ook voor deze trip is dat niet nodig, want in de hotels liggen dekens op alle bedden. 6 welteverstaan! Bij de touroperators die de trips naar Salar de Uyuni aanbieden kun je echter ook slaapzakken huren. Doe dat! Je zult er geen spijt van krijgen, want zelfs met kleren aan onder de 6 dekens kregen medereizigers het aardig fris.

selkbag Bolivia

Prullaria

Normaal gesproken wil je zo licht mogelijk bepakt rondreizen, maar Uyuni is de enige plek waar rommel goed van pas komt. Laat je plastic dinosaurus maar thuis, die heeft je chauffeur waarschijnlijk ook wel bij zich. Verder is alles geschikt voor spectaculaire foto’s. Neem gerust op opvallend kostuum (mankini of opvallend pak?) mee, je kerstmuts voor de mooiste kerstkaart ever of Hollandse tulpjes. Die zie je zelden op die foto’s en achteraf denk je: ‘had ik ze maar meegenomen’. Neem je rommel natuurlijk wel weer mee terug natuurlijk.

 

Bolivia Salar de Uyuni dino fist

Sabbelen op coca-bladeren

Zet je principes overboord en sabbel lekker de hele dag op bladeren die je verkwikken als een flesje coca-cola. Ze schijnen energie te geven en nemen kleine pijntjes weg. Misschien is dat een placebo-effect, maar goed: het klinkt wel lekker in je reisverhalen. Je kunt de coca-bladeren kopen in de dorpen waar je vertrekt.

Ook een powerbank onmisbaar, want je zult altijd zien dat je de mooiste foto’s kunt schieten net nadat je camera of telefoon leeg is. Maar goed, 3 onmisbare dingen klonk nu eenmaal beter dan 4 onmisbare dingen. 😉

 

Ben jij naar Uyuni geweest; waarmee zou jij dit lijstje aanvullen?