alohabar-rotterdam-hotspot-citytour

Rotterdamse hotspots kun je makkelijk te voet ontdekken, maar voor een echt leuke middag stap je natuurlijk op de fiets. Manoeuvrerend tussen het drukke verkeer en de dagjesmensen ervaar je de stad op z’n best: snel, dynamisch en chaotisch. Gelukkig zijn er genoeg parels om tot rust te komen.

ibis-rotterdam-city-centre-liveliketom-markthal

Onlangs ben ik met een aantal bloggers op uitnodiging van MaryJosie op zoek gegaan naar een aantal bijzondere plekken in Rotterdam. Zelfs als inwoner van deze levendige stad was ik nog niet overal binnen geweest. Daarom een overzicht van de leukste hotspots die we aandeden tijdens de #IbisHotspotTour die werd georganiseerd t.g.v. de opening van het nieuwe Ibis Rotterdam City Centre.

ibis-rotterdam-city-centre-hotspottour

Alohabar – Maasboulevard 100, 3063 NS

Wie ooit in Tropicana (of een ander subtropisch zwemparadijs) heeft gezwommen, mag Alohabar niet overslaan bij een bezoek aan Rotterdam! Waar voorheen de wildwaterbaan stroomde, kun je tegenwoordig op het terras zitten. Hippe cocktails of gewoon goede koffie kun je hier achteroverslaan, terwijl de inrichting van het zwemparadijs je terugbrengt naar jeugdherinneringen. Niet voor niets was deze ultrahippe plek ook onderdeel van de Google City Experts kick-off in Rotterdam en staat de Alohabar in m’n eerdere post ‘The 6 best places to drink coffee in Rotterdam‘.

alohabar-rotterdam-hotspot-citytour

Vintage per kilo – Weena Zuid 26, 3012 NA 

Via de Kubuswoningen en de nieuwe Rotterdamse markthal reden we naar het Weena waar de tijdelijke winkele Vintage per kilo was neergestreken. Deze pop-up store is inmiddels weer verdwenen.

The Tea Lab – Westewagenstraat 80, 3011AT

Sinds ik door Teabar thee heb leren drinken, ben ik fan van losse thee. Ik heb zelfs een fijne designmok om mijn verse thee mee te zetten. Hoewel ik al vaak langs The Tea Lab was gereden, had ik nooit de tijd genomen om er binnen te gaan. Maar het is zeker de moeite waard. Via iPads kunnen bezoekers hun (bubble)tea samenstellen en die vervolgens bestellen. Maar ook voor een workshop kun je er terecht. Wij leerden basale dingen over thee en mochten onze eigen thee samenstellen. Uiteindelijk was ik aangenaam verrast door m’n eigen creatie ‘Hollands Glorie’ waarin brandnetel, paardebloem, lindebloesem, kamille, stevia en rozenbottel zorgden voor een verrassend lekker theetje. Aanrader dus om hier eens naar binnen te gaan! ibis-rotterdam-city-centre-liveliketom-thetealab

Gare du Nord –  Anthoniestraat 2, 3032 CP

Veganistisch eten is verrassend lekker! Dat ontdekte ik bij restaurant Gare du Nord, waar ze met lokale producten (de meeste groenten groeien in de voortuin en wijk) een heerlijk veganistisch menu weten te creëren. Dat is overigens niet het enige bijzondere aan dit restaurant. De eigenaar is namelijk fervent trein-o-fiel en liet daarom een complete DDR-coupé plaatsen op een braakliggend stuk land. Buiten is er een ruim terras om ’s zomers te genieten. Maar bij wat minder weer neem je plaats in de wagon, dat hierdoor een nóg bijzonderder restaurant wordt. Als je hier eenmaal hebt gegeten, snap je niet waarom je nog niet veganist bent geworden!

restaurant-rotterdam-hotspot-gare-du-nord-liveliketom

Ibis Rotterdam City Centre – Wijnhaven 12, 3011VP

Woon je niet in Rotterdam, dan is het nieuwe Ibis-hotel aan de Rotterdamse wijnhaven een prima uitvalsbasis voor je citytrip Rotterdam. Het terras heeft zon vanaf het einde van de middag tot (bijna) zonsondergang en is dus ideaal als je na je fietstocht (er zijn hotelfietsen!) even wilt bijkomen op het terras. Op uitnodiging van dit hotel en MaryJosie mocht ik samen met 19 anderen deze #ibishotspottour maken en vervolgens het hotel ervaren voordat de eerste gasten arriveren. Wil je meer weten over dit hotel, lees dan binnenkort de sneak-review op That Guy From Rotterdam.com.

ibis-rotterdam-city-centre-lobby

Rotterdam Pride

Zeker tijdens de Rotterdam Pride zit je goed in dit hotel: op loopafstand van populaire kroegen, Erasmusbrug en talloze restaurants en toch de rust van de Wijnhaven. Je kunt van hieruit ook makkelijk alle plekken vinden, die genoemd staan in Explore Gay Rotterdam.