Vandaag, 16 november 2015, is het exact 160 jaar geleden dat David Livingstone de eerste Europeaan was die de mooiste watervallen van Afrika met eigen ogen aanschouwde: de Victoria Watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia. Een tripje naar deze watervallen is een uitdaging voor adrenalinejunks. Niet alleen omdat homosexualiteit, of tenminste het hebben van sex met mensen van hetzelfde geslacht er strafbaar is, maar vooral vanwege een duikje in ‘Devil’s pool’.

De Victoria Falls zijn de grootste watervallen op aarde, met een totale lengte van meer dan een kilometer en een hoogte van honderden meters. David Livingstone ontdekte de watervallen terwijl hij van noord naar zuid door Afrika reisde om het Christelijke geloof te verspreiden. Op 16 november 1855 passeerde hij de watervallen, die door de lokale stammen ook wel ‘de rook die dondert’ wordt genoemd. Hij gaf de watervallen de naam van de Britse koningin Victoria. 

Zelf was Livingstone in eerste instantie niet zo blij met zijn ontdekking van het natuurschoon; het was een belemmering tijdens zijn reis. Desalniettemin is het een prachtig plaatje en inmiddels een belangrijke bron van inkomsten voor Zimbabwe en Zambia, die een florerende toeristische bestemming maakten van het waterwonder. 

Ben je dol op luxe vakanties en infinity pools, dan moet je zeker op vakantie naar Zambia. Vanuit je luxe lodge kun je een wandeling maken naar één van ’s werelds meest bizarre én natuurlijk infinity pools.Nu populair:

Devils Pool in Zambia 

Eén van de meest spectaculaire infinity pools ter wereld is Devil’s Pool, aan de Zambiaanse zijde van de Victoria Falls. Dit adrenaline-hoogtepunt van reis in Afrika is te bezoeken in de droge periode, tussen mei en oktober. Gidsen nemen je mee op een wandeling waarna je een duikje kunt nemen in een natuurlijk zwembad vanwaar je honderden meters naar beneden kunt kijken. Of storten.

Geen homo-vakantie

Homosex is verboden in zowel Zambia en Zimbabwe. Een paar jaar geleden riep de regering van Zambia zelfs op om alle homo’s aan te geven bij de overheid, zodat ze hun straf konden uitzitten in de gevangenis. Om die reden is een bezoekje aan de Victoria watervallen alles behalve een gay vakantie. 

Je zult ook geen gay friendly accomodatie-vinden en gay travel organisaties mijden de bestemming in hun lijstjes. Dat gezegd hebbende: als toerist kun je hier natuurlijk wel gewoon naartoe, mits je bereid bent in gescheiden bedden te slapen. 

Wie de illusie heeft om het land op andere gedachten te brengen, door als een soort Priscilla Queen of the Desert door Afrika te gaan reizen moet zich nog even twee keer bedenken. Gewoon bij de ANWB een leuke zandkleurige afritsbroek kopen en met je tengels afblijven van de gidsen. Dat kun je toch wel opbrengen voor een uitzicht op de mooiste watervallen ter wereld? 

Welke watervallen heb jij al gezien?

Laat je reactie hieronder achter. Of bedenk een stelling, vraag of ingeving voor een nieuwe post op That Guy From Rotterdam. 

Meer van That Guy From Rotterdam: