Het zicht op de Erasmusbrug is de ultieme foto als blijvende herinnering aan een weekendje Rotterdam. Nog mooier dan gewoon erlangs en overheen lopen, is wakker worden met uitzicht op de Zwaan en de skyline van Rotterdam. Het vinden van hotels met uitzicht op de Erasmusbrug is niet zo moeilijk. Maar ken je ook de ‘unusual suspects’ met uitzicht op het icoon van Rotterdam?

The usual suspects:

Nhow hotel

Pal voor de brug en ook prominent te zien op foto’s genomen van de kop van het parkje aan de Boompjes kun je Nhow haast niet missen. De cocktailbar van Nhow is ook toegankelijk voor niet-gasten en momenteel mijn favoriete plek in Rotterdam voor Cocktails with a view.

Tulip Inn Rotterdam

Aan de voet van de brug en met de Spido voor de deur sla je twee vliegen in één klap. Rotterdamser dan Tulip Inn Rotterdam kun je haast niet krijgen.

Maritime hotel

Het Maritime Hotel Rotterdam is vergelijkbaar met Tulip Inn, maar heeft een net iets beter zicht op de hele kop van de Wilhelminapier. Tenzij je aan de achterkant komt te zitten. Desalniettemin was het voor gay Rotterdam de hotspot tijdens de Eurogames. Misschien een idee voor de volgende Rotterdam Pride?

Intell Mainport

Voordat Nhow er was, zette Intell al de toon voor de nieuwe standaard in hotel. Het hotel heeft ook 2 prima restaurants en de iconische uitstekende rooftop van het hotel is te huur voor feestjes op niveau. De Spa schijnt ook erg fijn te zijn bij Intell Mainport.

 

The Unusual Suspects

De Euromast

Het ene icoon bekijken vanaf het andere: hoe goed wil je het hebben? Bijna iedereen wete dat je vanaf de Euromast de Eramusbrug kunt bekijken. Maar weinig mensen weten dat je op de toren kunt overnachten. Er zijn slechts 2 hotelkamers, maar je hebt ’s nachts wel het hele uitkijkplatfom voor jezelf. Bekijk hier de kamers van de Euromast.

Manhattan hotel

Als je Rotterdam Centraal uitloopt zie je direct het blauwgrijze Manhattan hotel. Aan de zuidkant van het hotel heb je uitzicht op de Erasmusbrug.

station rotterdam centraal manhattan hotel

Bilderberg Parkhotel

Het Bilderberg Parkhotel heeft vanuit een groot aantal kamers uitzicht op de Erasmusbrug. Het hotel heeft echter nog meer ‘features’ waar het trots op is: het uitstekende restaurant The Park (inspired by Erik van Loo) is een klein paradijs voor foodies. De lobby (waar ik zelf ook graag zit te bloggen) is in 2014 gerenoveerd en is een heerlijke plek om mensen te kijken en ontmoeten. Maar het hoogtepunt is natuurlijk de tuin, die bij mooi weer een stille oase in het hart van de stad is.

S.S. Rotterdam

Slapen alsof je in een aflevering van de serie Mad Men zit, zo zou je een overnachting op het (let op: niet ‘de’) S.S. Rotterdam kunnen noemen. Het hotelschip ademt de sfeer van een luxe cruise in de tijd dat alleen welgestelden zich een dergelijke vakantie konden veroorloven. En met een beetje mazzel heb je een kamer die uitkijkt op de Zwaan. En anders kun je er altijd de watertaxi naartoe nemen. Dat is sowieso een aanrader!

AirBnB

Er zijn ook Rotterdammers die hun huis verhuren via AirBnB. Degenen met uitzicht op de Erasmusbrug vermelden dat duidelijk in de omschrijving, wat het zoeken makkelijk maakt. Kleine waarschuwing: de kans is dat je direct verliefd wordt op wonen in Rotterdam. (Dat is ook nog eens spotgoedkoop trouwens.)

MisterBnB

Straightfriendly accomodaties vinden via MisterBnB vergroot de kans op een mooie locatie én fraai interieur. En ja, er zijn er dus MisterBNB’s met uitzicht op de Erasmusbrug! Ben je bang voor homo-hosts, lees dan eerst: sex with you MisterBnB-host.

view erasmus bridge rotterdam hotel view

view from Bilderberg Parkhotel

Zijn deze hotels volgeboekt? Misschien kun je terecht in de leukste hotels in Rotterdam. Wil je wel een prachtig uitzicht, maar hoef je niet per se De Zwaan te zien, dan moet je het Engelstalige artikel Hotels in Rotterdam with a stunning view lezen.

Ken jij meer hotels met uitzicht op de Erasmusbrug? Laat het me weten en ik voeg ze meteen toe, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het uitzicht!