Homostellen in commercials zijn geen gemeengoed. Des te meer valt het op als er wel eens een keer een homokoppel schittert in een ‘normale’ huiselijk setting. En in de nieuwste commercial voor Google Home is het ook nog eens relevant!

Toen ik onlangs in Austin (Texas) was voor SXSW, kocht ik Google Home. Deze speaker is voorzien van de slimme Google Assistent, die het nieuws voorleest, Spotify speelt, je Nest thermostaat bedient en je Hue-lampen aanstuurt. En dat allemaal met stemcommando’s. Mijn versie herkent verschillende stemmen, maar weet niet welke stem van mij is. Dus als iemand anders in huis vraagt wat er vandaag in op de agenda staat, dan leest Google Home braaf míjn agenda voor.

Waarom een homostel relevant is voor Google Home

Maar de ontwikkelingen gaan snel en de nieuwste update herkent meerdere stemmen in huis en weet dus ook wiens agenda moet worden voorgelezen. Of wiens Spotify-playlist. Dat het verschil in stemmen binnen een traditioneel gezin vaak iets eenvoudiger te onderscheiden is, is dan al bijna weinig indrukwekkend.

Twee mannenstemmen onderscheiden en identificeren is echter wél een commercial waard. Daarom schittert in de nieuwe Google Home-commercial een homokoppel dat moet bepalen wie de kinderen uit school ophaalt.

De commercial voelt zo gewoon, dat het bijna geen aparte post verdient. Maar daarvoor vind ik het toch net iets té bijzonder. Ok Google, en dan nu weer aan het werk.