Paul Bissonnette ALS Ice Bucket Challenge

Het is nu pakweg een jaar geleden dat de Ice Bucket Challenge van leuke hype veranderde in een koude douche voor iedereen met een Facebook-account: ‘welke vriend of vriendin luist mij erin en hoe ga ik daarop reageren?’ Ook mijn naam werd genoemd in het filmpje van een vriend. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en kon nog niet bevroeden wat die uitdaging mij zou opleveren. Het was in elk geval veel meer dan ik had durven hopen!

Het principe van de Ice Bucket Challenge was simpel: doneer geld voor de strijd tegen ALS óf gooi een emmer met ijs over jezelf heen. Gaandeweg werd het echter een gimmick om beide te doen. Alhoewel, ik vraag me nog steeds af of mensen die destijds het filmpje online zetten, ook allemaal geld hebben gedoneerd. Ik in elk geval niet. Ik besloot namelijk iets anders te doen. Het principe om 3 mensen te nomineren stond me namelijk erg tegen, omdat ik een hekel heb aan de sociale druk die je daarmee op je vrienden legt. Ik besloot daarom een aantal vrienden en bekenden te de-nomineren. In ruil voor hun vrijwaring van de Ice Bucket Challenge nodigde ik ze vrijblijvend uit voor iets dat ik inmiddels Happy Giving ben gaan noemen.

#HappyGiving

Het principe van #HappyGivingwas simpel:

  • ik heb 50 euro te besteden
  • jij organiseert een leuke avond voor ons 2
  • kies een goed doel voor het geld dat overblijft

Het effect was verbluffend: mijn vrienden organiseerden creatieve avonden vol pure quality time. In hun streven om zoveel mogelijk geld over te houden voor de goede doelen, waren het stuk voor stuk onvergetelijk avonden. Zo belandde ik in de winterse kou in de blubber op zoek naar iets dat we nooit gevonden hebben, gingen actrices aan de slag met een door mij bedachte scene en werden voor m’n neus de gekste dingen gedaan met naakte mensen. Meer weten, lees dan verder ->

pagina 1 van 2