vroesenpark Rotterdam bbq

liveliketom in het vroesenpark rotterdam bbqHet schiet niet echt op met de zomer. Ik heb de mazzel dat ik 2 weken door de VS heb gereden, waar in Death Valley het kwik met gemak boven de 40 graden uitkwam. Maar in Nederland is het behelpen met een waterig zonnetje hier en daar. Vaak verschijnt de zon als ik achter mijn bureau zit en ik nog genoeg op de ‘to do’-list heb staan om er tot ver na zessen nog te zitten. High-speed genieten van de paar uur resterende zon is dan ook mijn specialiteit geworden. Als stadsbewoner zonder tuin moet je namelijk vooral slim én goed voorbereid zijn om zo snel mogelijk te kunnen genieten van een avondje parkhangen. Met deze simpele tips, lukt het jou ook.

 

High-speed genieten is niet ingewikkeld. Maar een goede voorbereiding is wel handig. De korte broek, zonnebril, Havaianas, een shirt en een sweater liggen steevast voor het grijpen. De rest heb ik zorgvuldig ingekocht en klaargezet.

BBQ

Voor mij staat een BBQ gelijk aan zomer en op een zonnige dag wil ik kunnen BBQ-en. Omdat ik steevast te laat thuiskom uit mijn werk, staat ‘ie daarom al geprepareerd te wachten: de kolen voor 1 avond zitten er in en de aanmaakblokjes zijn verspreid. Dat scheelt weer vieze handen in het park. De beste barbecue die ik ook had, was een freebie van het T-mobile Extra programma. Na 4 jaar trouwe dienst heb ik ‘m moeten opgeven. Daar is nu deze Jamie Oliver Park BBQ voor in de plaats gekomen. Voordeel: hij is makkelijker schoon te maken door de uitneembare vuurschaal.

Handig voor de volgende keer: uitneembare vuurschaal is makkelijk schoon te maken!

Vlees

Hoewel ik vaak vegetarisch eet, is een barbecue voor mij niet compleet zonder vlees. Aangezien de schappen bij Albert Heijn op mooi-weer-avonden snel leeg zijn, heb ik standaard superhandige diepvries BBQ-pakketten van de Lidl of Aldi in de vriezer liggen. Totaal onverantwoord natuurlijk, maar ook ik heb weleens mijn zwakke momenten. Verder ben ik overigens niet heel moeilijk op dit soort avonden; puur vlees, paprika’s (altijd in de koelkast) roosteren en maïskolven (vacuümverpakt, ook altijd op voorraad) is voor mij al genoeg.

Daiquiri

Helemaal zo moeilijk niet: daiquiri’s maken…

Een zak met gecrusht ijs gaat ook steevast mee. Die houdt de witte wijn koel tijdens het eten. Maar nog beter: met een fles Havana Club, limoen en een paar scheppen suiker maak je er na het eten in no time daiquiri’s van, al dan niet met wat geplet fruit. Dat is wat mij betreft de perfecte manier om van de zonsondergang te genieten: zomerser dan dit wordt het niet.

Standaard staat natuurlijk de grote koeltas klaar, waarin alles meegaat. En daar zitten de rum, bordjes en bestek, glazen, suiker en een kleed in. En als high-speed-specialist zijn m’n vrienden al lang blij dat dat de basics zijn geregeld. Met liefde nemen ze brood, salades, sauzen of wijn mee. Die mazzelaars gaan namelijk wel gewoon op tijd weg van hun werk. Wat doe ik eigenlijk verkeerd?

Hoe geniet jij highspeed? En wat leg jij klaar voor een spontane barbecue?

Noot: Dit artikel is niet gesponsord. Sommige links op deze pagina zijn affiliate-links; dit kost je niets extra, maar LiveLikeTom ontvangt een kleine commissie voor de doorverwijzing. Voel je zeker niet verplicht om deze links te gebruiken. Doe je dat wel, dan ben ik blij dat je LiveLikeTom op deze manier steunt. Dankjewel!