hi-tec navigator review gay hike

Wandelschoenen die de weg naar huis wijzen, het klinkt super futuristisch. De nieuwe Hi-Tec Navigator wandelschoenen beloven dat je nooit meer op een kaart hoeft te kijken en je vanzelf de weg vindt in onbekend gebied. Werkt dat echt?

Dorothy moest in The Wizard of Oz drie keer de hakjes tegen elkaar te tikken om de weg naar huis te vinden. Met de Hi-Tec Navigator is dat sprookje nu nagenoeg werkelijkheid geworden. Zónder rode robijnen, maar mét stevige Michelin-zolen. En ze zitten fantastisch, weet ik inmiddels!

Nooit meer verdwalen en altijd thuis komen!

De weg vinden is tegenwoordig geen probleem. Tientallen reisgidsen met wandelroutes wijzen de weg, net als de honderden apps. Turen in een reidgids of op je smartphones is echter funest als je wilt genieten van de omgeving. Je mist de helft van wat er om je heen gebeurt en voor je het weet mis je die nieuwe hotspot die nog niet in de laatste druk/update mee kon.

Vrijwillig verdwalen is daarom mijn grootste hobby als ik in een nieuwe stad ben. Maar soms is het iets te lastig om de weg naar m’n hotel terug te vinden. En als ik buiten stedelijk gebied ben, verdwaal ik liever niet. Een paar wandelschoenen dat de weg wijst, klinkt dus als een droom die uitkomt.

Sowieso zijn stevige wandelschoenen onmisbaar op mijn trips en reizen. Ze brengen me op plekken waar mooie sneakers liever niet komen. En ze geven me de garantie dat ik met gemak urenlang kan lopen, zonder blaren.

[envira-gallery id=”10567″]

Stap in de toekomst en laat je schoenen de weg wijzen!

De wandelschoenen van Hi-Tec zijn in de UK razend populair, vanwege de pasvorm en robuuste kwaliteit. En dat valt ook direct op als ik mijn Hi-Tec Navigator schoenen aantrek: ze zitten formidabel! Ze zijn voorzien van een waterproof Dri-Tec membraan, vuil- en waterafstotend, schokabsorberend en ademend.  

Het belangrijkste verschil met ‘gewone’ wandelschoenen zit ‘m echter in de zool. En dan niet de Michelin-zool die je grip geeft op elke ondergrond, maar de zool ín de schoen. Daarin zitten namelijk de zogenaamde pods die me gaan vertellen waar ik heen moet.

review hi-tec wandelschoenen

‘Ze trillen als ik naar links of rechts moet’

Het werkt namelijk zo: de pods laad je op in de bijgeleverde oplader. Eenmaal in de schoenen communiceren ze via Bluetooth met m’n smartphone, waarop ik de route instel via de wandel-app Lechal. Via WiFi download ik de kaart van een heel land, zodat ik zonder dataverbruik kan gaan wandelen.

Als ik naar links moet, trilt de pod in mijn linkerschoen. En je kunt raden wat er gebeurt als ik naar rechts moet. Als ik rechtdoor moet, krijg ik een signaal via beide schoenen. Loop ik verkeerd, omdat ik nog wel eens eigenwijs ben, dan krijg ik een waarschuwingssignaal om om te draaien. Negeer ik dat, dan wordt een nieuwe route berekend.

Nauwkeurig wijzen m’n nieuwe wandelvrienden de weg

Ik raak snel gewend aan de trillingen, die subtiel maar duidelijk genoeg zijn. In de app kun je de sterkte van de trillingen aanpassen. Ook zit daarin een kleine instructie van alle verschillende trillingen en signalen. Al na een half uur lopen wil ik ze nooit meer missen!

Het verbaast me dat de schoenen erg nauwkeurig de weg wijzen. Over de Amsterdamse grachten kiezen ze zelfs de juiste kant van de gracht om geen brug te missen. En als ik ze later probeer op een koude begin-winterdag besef ik me dat de schoenen ook nog eens lekker warm zijn.

hi-tec-navigator-review-blog-hiking-gear

Enig minpuntje is het gebruik van Google Maps voor het berekenen van de routes. Dat betekent dat de route wordt berekend over autowegen. Ook wordt standaard de kortste route berekend en met name als je wilt wandelen, is dat meestal niet de bedoeling.

Maar een beetje geek maakt daar een spel van. Ik ga eerst verdwalen en laat dan m’n schoenen de weg terug wijzen. Of ik loop van tussenstop naar tussenstop en kies af en toe gewoon m’n eigen pad.

gay hiking the netherlands Burgers en Buitenlui

Het fijne is wel dat ik inmiddels blind vertrouw op de schoenen. En ik heb gehoord dat blinden inmiddels ook al rondlopen op deze schoenen. Hoe dan ook, ik ben in korte tijd aardig verknocht geraakt aan m’n nieuwe stappers. Deze nieuwste travel gadget is dus zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar nieuwe wandelschoenen.

[envira-gallery id=”10568″]

Gay hiking met That Guy From Rotterdam

Sinds ik heb ontdekt dat wandelen een stuk leuker is als je het ‘hiking’ noemt, trek ik er steeds vaker op uit. Met Burgers & Buitenlui, de eerste gay hiking club van Rotterdam e.o., gaan we elke maand op pad voor een tocht van zo’n 15 km. En daar komen de Hi-Tec Navigator wandelschoenen prima van pas. Of moet ik ze ‘hiking gear’ noemen? Bij de volgende editie wijzen m’n nieuwe schoenen in elk geval de weg. Loop je mee?

Abonneer je op ‘Post van Tom’ en je krijgt je updates over Burgers & Buitenlui in je mailbox.

gay hiking group burgers en buitenlui