Hardlopen in kleurige stofwolken –de color run– is populair. Haal het stof weg, behoud de kleurtjes en combineer dat met een glow-in-the-dark fluordisco van 5 km lengte en je hebt zo’n beetje het concept van Electric Run. Aanstaande zaterdag is de eerste editie.

electric run rotterdam 02

Om te gaan hardlopen heb ik een goede reden nodig: nieuwe runninggear, een app als ZombieRun uitproberen of iets anders. (Lees ook ‘hoe hardlopen leuk wordt.’ als je wilt weten hoe ik mezelf voor de gek houd om te gaan hardlopen.) De meeste hardloop-events laat ik aan me voorbij gaan; ik ben niet genoeg getraind om zomaar 10k te gaan hardlopen. En stofwolken met gekleurd poeder? Het ziet er leuk uit, maar ik vind het gewoon smerig.

electric run rotterdam 03

Gelukkig komt er een nieuw populair hardloopevent overwaaien naar Nederland: Electric Run. In het donker loop je 5 kilometer hard langs een verlicht parcours met lichtshows en special effects en bij de finish is een groot feest. Aangezien ik als kind al dol was op discoballen glow in the dark-veter en fluor t-shirts –hoezo gay?- is dit een hardloop-event waarvoor ik wél warm loop. Vrijwel vanzelfsprekend vindt de Electric Run plaats tegen de hypermoderne skyline van Rotterdam. En hopelijk loopt het publiek er net zo uitgedost bij als in andere wereldsteden, waar de Electric Run al een daverend succes is. Bekijk bijvoorbeeld deze trailer:

 

Aanstaande zaterdag avond ga ik dus ik reflecterende en fluorescerende outfit op pad om me even helemaal Tron te voelen. Doe jij ook mee?