jamie oliver's diner hamburgertest 2018 Rotterdam

Voor mijn allereerste hamburger van de #hamburgertest2018 heb ik een nieuwe zaak uitgekozen. Normaal gesproken pak ik een vertrouwd adres uit de top 10 van het voorgaande jaar. Maar Jamie Oliver’s diner zit tegenover mijn sportschool en na een flinke workout, mag gemak de mens dienen.

Omdat ik nogal vaak in Londen ben, voelt Jamie Oliver’s Diner op het Weena als thuiskomen. De industriële look van de lampen, tegels en hout wordt nergens koud en kil. De zaak is ruim opgezet, maar door een slimme indeling zijn er verschillende hoekjes, zodat je nooit verloren zit in de zaak.

Jamie’s Insanity Burger

Het eerste dat opvalt aan Jamie Oliver’s Insanity Burger, is de enorme berg rode uienringen bovenop de burger, die als een open broodje wordt gepresenteerd. Het vlees is doorbakken, niet droog, maar ook geen stukje rood meer te zien. De combinatie van smaken is op zich prima: Oude Rotterdamsche kaas, Tabasco, augurk, bourbon burgersaus en knapperige bacon. Maar het is uiteindelijk de scherpe mosterd piccalilly smaak die blijft hangen, niet de burger.

Je kunt de Insanity Burger prima met je handen eten, maar wees erop voorbereid dat je het dienbladbord nodig hebt om sap en saus te laten druppen. Omdat ik ook op mijn figuur probeer te letten, zijn de 650 kCal prima te doen.

Al met al een prima burger als je in de buurt van het station op een leuke plek wilt eten. Maar of ‘ie overeind blijft in de top 10 betwijfel ik; de concurrentie is stevig!

Getest op zaterdag 27 januari, Jamie’s Insanity Burger €17,50 incl. 1 side