BurgerClub Rotterdam Nieuwe Binnenweg

burger club rotterdam hamburgerOm in de onstuitbare opmars van hamburgerrestaurants in Rotterdam op te vallen, moet je anno 2015 van goeden huize komen. Dat ontdek ik nu des te meer, sinds ik bezig ben met de update van ‘best hamburger bars in Rotterdam’. Waar de een het zoekt in hippe namen, de andere in vega-opties en weer een ander in de aantrekkelijkheid van het personeel, heeft Burger Club z’n formule geënt op de basis van de hamburger: het vlees. En daar kun je alle kanten mee uit.

Terwijl de Witte de With straat zich ontpopt als het uitgaansgebied bij uitstek, trekken veel Rotterdammers vaker richting de Nieuwe Binnenweg, Zwaanshals en Katendrecht. Op de Nieuwe Binnenweg vind je op drie keer vallen van Schorem, iets voorbij het Vlaamsch Broodhuys, de Burger Club. Je zou er bijna aan voorbij lopen, maar doe dat vooral niet als je zin hebt in een pure burger zonder al te veel poespas.

Bij Burger Club kies je namelijk eerst het vlees en dan hoe je het wilt hebben. Qua keuze maken ze je het bijna moeilijk: Iberico varken, Wagyu rund of MRIJ rund. Tja, dan moet ik wel even 3 keer nadenken. Gelukkig hebben ze ook een zogenaamde slider op het menu staan, waarbij je van elke vleessoort een miniburger krijgt geserveerd. Dat blijkt voor iemand met keuzestress een prima uitkomst. Ik kreeg zelfs uitgelegd dat ik het beste eerst de linker, dan de rechter en vervolgens de middelste burger kon eten. Jap, die ik voor de gelegenheid had meegenomen deed het precies andersom. Grappig genoeg leek dat voor de uitslag van deze avond niets uit te maken: de Wagyu burger stak er met kop en schouders bovenuit. Misschien dat al dat koeienknuffelen dan toch ook nog iets doet met het vlees. (Voor de duidelijkheid: de van oorsprong Japanse Wagyu runderen worden verwend tot op het bot. Letterlijk. En dat zou de smaak ten goede komen, waarvan dus akte.)

Enfin, de twee wat rodere runderburgers en de doorbakken Iberico-burger smaakten alledrie goed. Dat kwam vooral doordat de mini-burgers niet werden overladen met sausjes en poespas. De enige echte sauzen werden geserveerd bij de frieten. Jap koos de wasabi-mayo en ik de salsa brava. Ook fijn bij Burger Club: de selectie gins. Mijn VL92 met verse gember en jeneverbes was een prima after-dinner GT. Dat is best wel eens prettig op een doordeweekse dag.

Binnenkort is Burger Club ook ‘s middags geopend. Maar daarover wordt bericht op de Facebook-pagina. Houd ze in de gaten, want ze kunnen best nog eens hoog eindigen in de top 5 best hamburger restaurants in Rotterdam 2015!