Op de jaarlijkse reisvakbeurs ITB in Berlijn tonen landen zich van hun beste kant. Griekenland had voor de 2015-editie de stoute schoenen aangetrokken en liet duidelijk merken dat ze zich de komende tijd willen richten op gay travellers. Griekenland op z’n Grieks dus. Noodgreep in tijden van crisis of een slimme zet nu iedereen Amsterdam en Sitges wel kent als gay-destination?

greek gay men beach

Dat de oude Grieken niet vies waren van mannelijk naakt weten we dankzij de vele potscherven met schilderingen die ze achterlieten. Maar de bakermat van de Westerse beschaving is inmiddels verworden tot stiefkind van Europa. Op de één of andere manier zou er natuurlijk best een verband kunnen zijn tussen tolerantie en hoogtijdagen van een beschaving. De steeds orthodoxer wordende samenleving zal in elk geval niet hebben bijgedragen aan een fijnere sfeer en dus zit Griekenland inmiddels financieel en emotioneel in een diepe depressie. Maar Griekenland wil het tij radicaal keren en kiest publiekelijk voor een profilering als droombestemming voor reislustige gays.

Mykonos en Athene gaan vol voor gays!

Tijdens ITB 2015 – de vakbeurs voor de reiswereld – liet Griekenland in elk geval zien dat leden van de LGBT-community als goden worden binnengehaald. Zelden presenteerde een land zich zo nadrukkelijk als gay-vriendelijke bestemming. De Grieken zijn van mening dat je in elk geval Athene en Mykonos moet hebben gezien. Mykonos is al jaren een geliefde gay-bestemming, maar met de support van het Griekse bureau voor toerisme is duidelijk dat Griekenland voorlopig flink punten wil scoren en hard werk gaat maken van de gay-profilering. Dat bleek bovendien nog eens extra tijdens de door Athene gesponsorde Gay & Lesbian Media Networking brunch. Hoog tijd dus om de voordelige vliegtickets te gaan checken! De beste tijd om te gaan is van mid-mei tot en met oktober, maar wie slim is vermijd natuurlijk de schoolvakanties.

Geen trek in Griekenland, maar wel zin in cultuur en historie? Check dan eens hoe gay Wenen is.

Heb jij tips voor Griekenland?