Lopesan Meloneras infinity pool gay travel luxury

Het was meer dan 15 jaar geleden dat ik op Gran Canaria was. In mijn herinnering was het een homoparadijs met het Yumbo Center als kloppend hart én als oppikplek voor dates en soa’s. Ik was 25 toen ik er voor het eerst (en laatst) was. Nu ouder, wijzer en mét verkering keek ik op tegen een week doorbrengen in vakantieoord, dat in mijn herinnering vooral bestond uit hoge hoteltorens, goedkope appartementen en dronken Engelsen. Is Gran Canaria nog steeds dat Sodom en Gomorra uit mijn herinnering, of kun je er ook best een fatsoenlijk weekje doorbrengen? 

Serge and Alex gay couple driving in Gran Canaria Maspalomas gay couple

De keuze voor Gran Canaria was voor mijn geen vanzelfsprekende. Normaal gesproken ga ik in de winter liever een weekje duiken of skiën (er zijn tegenwoordig ook genoeg Gay Ski Week(end)s). We hebben zelfs een weekje Curaçao gedaan (lees ook: 9 dingen die Curaçao onvergetelijk maken) om maar niet naar het afvoerputje van het Europees vakantieaanbod te hoeven afreizen.

Waarom Gran Canaria?

Maar als je niet al te ver wilt vliegen, zongarantie wilt hebben én nog iets anders wil doen dan op het strand liggen, dan kun je in de winter bijna niet om de Canarische Eilanden heen. ’s WInters schommelt de temperatuur rond de 20 graden en kun je dus prima uitstapjes te maken. En als je dan toch moet kiezen uit een van de Canarische eilanden, dan ligt Gran Canaria voor de hand vanwege het gay uitgaansleven. Tegelijkertijd was dat juist de reden dat ik er tegenop zag.

no drags no kids in cruising bar Playa del Ingles

In mijn herinnering was de term ‘vergane glorie’ speciaal bedacht voor het Yumbo Center. Een paar gaybars op de begane grond, een tacky dragshow en een discootje op de bovenste verdieping van het voormalige winkelcentrum. En dat in de door bejaarden en Engelse gezinnen overspoelde badplaats Playa del Inglès. Destijds sliep ik in een goedkoop appartementje en deed ik elke avond m’n best om een upgrade te krijgen, door met leuke types naar huis te gaan.

En dan waren er natuurlijk de beruchte duinen van Maspalomas, een paar kilometer verderop. Je hoefde paar een paar stappen te zetten om in hitsige taferelen te belanden, hoewel het idee van zand op de lekkerste plekken van een lichaam, me niet echt opwind.

Leuker dan gedacht: de duinen van Maspalomas

Een flinke upgrade

Maar we zijn nu 15 jaar verder. Ik hoef niet meer bij te komen van 4 jaar basisbeurs, een flinke studieschuld én een eerste baan tegen trainee-tarief. En dan ziet Gran Canaria er ineens heel anders uit. We hoefden niet zo nodig in Playa del Inglès te verblijven en kozen daarom voor een fraai hotel in Meloneras: Lopesan Costa Meloneras. Van hieruit loop je zo het strand op of de duinen van Maspalomas in.

Het hotel blijkt zeer de moeite waar: meerdere (rustige!) zwembaden, jacuzzi’s met verbluffend uitzicht en een uitgebreide spa met zoutwaterbad en iglo-sauna. Maar ook: een stilte-zwembad, een naakt-zonnedek, Cava bij het ontbijt, een goede gym en ruime kamers.

-> Tip: met Transavia vlieg je voor een prikkie heen en weer en de toegevoegde waarde van een reisbureau/reisorganisatie is nihil, waarover binnenkort meer.

Scruffy gay couple travels with airplane to Gran Canaria

Even voor de duidelijkheid: deze post is NIET gesponsord. Wij betalen onze vakanties zelf, zodat jij een eerlijk verhaal krijgt.

Ter plekke huurden we een auto en ’s avonds namen we voor € 5,- de taxi naar het Yumbo Center voor een paar drankjes.

Gran Canaria: veelzijdig eiland

Omdat de nachten ook hier nog altijd korter zijn dan de dagen, is het slim om een auto te huren. Daarmee ontdek je dat Gran Canaria meer te bieden heeft dan alleen maar strandbedjes. Aan jou de keus wat je liever wilt lezen: Alles over Gay Gran Canaria of De andere kant van Gran Canaria: vulkanisch natuurparadijs.