Google City Experts Rotterdam That Guy From Rotterdam

Nederland is het 8e land ter wereld waar Google z’n City Experts uitrolt. In Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag kunnen City Experts rekenen op exclusieve events en previews waar tot nu toe alleen mensen in wereldsteden als New York, Tokyo, Toronto en Sydney op konden rekenen. En als echte Rotterdam-liefhebber mocht ik een voorproefje nemen van wat het programma in petto heeft.

Zonder grote ophef lanceerde Google vorige week in Nederland het City Experts-programma. De zoekgigant voegt daarmee de 4 grootste Nederlandse steden toe aan een rijtje imposante voorgangers. Wereldwijd komen er steeds meer City Experts, die niet via grote campagnes maar via exclusieve events kennismaken met de voordelen van het programma. In New York gingen onlangs de stadskenners naar een werkende textielfabriek waar kon worden ge-rollerskate. En ook in Rotterdam gingen gesloten deuren voor ons open.

Google City Experts Alohabar Rotterdam That Guy From Rotterdam

Fat Americano

De 4 Nederlandse steden beleefden tegelijkertijd hun primeur. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht reden de tuktuks heen en weer tussen de fijnste plekken in de stad. In Rotterdam was het vervoer – hoe kan het ook anders- de Watertaxi. Na het welkom in Zeezout scheepten we in om richting het oude Tropicana te varen. Net als Zeezout was ook de Alohabar exclusief voor ons geopend en na de nodige fotomomentjes maakten we kennis met de Fat Americano: een espresso gemixt met cola. Klaarwakker om verder te scheuren over de Maas, richting Katendrecht. FenixFoodFactory was de perfecte plek voor het internationale programma. In New York of Londen zou de FenixFoodFactory absoluut niet misstaan. En onder het genot van lokaal gebrouwen bier en regionale kazen, mosterd en brood werden we bijgepraat over het ontstaan van deze fijne food-heaven. Met goed gevulde goodiebags vertrokken we vervolgens weer richting Zeezout, waar we nog wat fijne hapjes kregen voorgeschoteld.

Google City Experts fat americano Rotterdam That Guy From Rotterdam

Meer extra’s voor City Experts

Met het programma wil Google de waardering van haar eigen zoekresultaten verbeteren. Wie goed oplet, ziet namelijk steeds vaker een extra infoblok staat als op een bedrijfsnaam wordt gezocht. De waardering die aan een restaurant of attractie worden gegeven, wordt nu nog deels bepaald op basis van andere review-sites. Maar met het City Expert-programma krijgt Google er dus steeds meer reviews bij van mensen die niet fanatiek op Iens of Tripadvisor aan het reviewen zijn. Met minimaal 50 reviews ben je City Expert en dat blijf je zo lang je maandelijks minimaal 5 nieuwe reviews post. De filosofie hierachter is niet zozeer dat iedereen massaal aan het reviewen slaat, maar eerder dat op dit moment al de grootste hoeveelheid (kwalitatieve) content op het web wordt gecreëerd door een kleine groep mensen. De incentive-structuur blijkt voor de trouwe fans van andere review-sites niet noodzakelijk. (Alhoewel Yelp natuurlijk ook zijn bestaansrecht ontleent aan de exclusieve events voor z’n elite squat, maar dat heeft in Nederland niet zo’n grote naam als in het buitenland.) Maar omdat Google een achterstand heeft op deze populaire sites, lijkt de belofte van regelmatig exclusieve events een slimme zet. De kwaliteit van deze eerste avond is namelijk prima. Dat het programma in steeds meer steden opduikt, duidt er in ieder geval op dat Google de stap naar de fysieke belevingswereld van mensen niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Wil je je ook aanmelden, dan kan dat hier.

Google City Experts Zeezout Rotterdam That Guy From Rotterdam

Google City Experts group Rotterdam That Guy From Rotterdam