blog column she and mee sheelagh liveliketom

In de rubriek She & Me verwonderen bloggers Sheelagh & Tom zich over zichzelf, elkaar en de rest van de wereld. ‘Gelukkig zijn’ is namelijk heel verwarrend.

GOEDE VOORNEMENS

Me Zo het zit er weer op: valentijnsdag, Koningsdag, het WK, Zwarte Piet, Kerst en Oud & Nieuw. De hele rimram is weer voorbij. Dag 2014! Eigenlijk vond ik het best een leuk jaar. En in plaats van goede voornemens, zou ik zo een kopietje willen trekken van 2014 en het in 2015 precies zo over doen. En jij?

She Voor mij was 2014 ook top. Ik deed vet veel leuke dingen en was gewoon gelukkig. Jippie! Toch waag ik me wel aan goede voornemens, zoals: gezonder leven. Jawel, ik word een quinoakut! Ik ben 2015 begonnen met een heuse sapkuur. Drie dagen, 21 sappen, geen vast voedsel. Wil jij dan helemaal niks veranderen dit jaar?!

Me Een quinoakut, dat is pas een serieus voornemen! Zo’n sapkuur heb ik ook eens gedaan. Elke avond vroeg naar bed wegens doodmoe, maar na een week zo fris als een hoentje! Gaat helemaal goed komen met je. Iets veranderen? Pfff, ik wil de hele wereld veranderen. Misschien dat ik toch maar eens politiek actief moet worden. Alhoewel dit ge-blog me dan weleens in de weg kan zitten. Hoe kun je nou in hemelsnaam Minister worden als je het woord quinoakut op je website hebt staan?

She Politiek actief worden, dat heb ik ook eens geprobeerd. Idealen enzo. Dit klinkt waarschijnlijk wat oppervlakkig, maar ik kreeg dus echt de kriebels van mijn lokale partijgenoten en ben daarom ook snel weer gestopt. Echte linkse nerds waren het, met ban the bomb oorbellen en tie & dye kleding. Nou is dat het ergste niet, maar ik voelde me zo’n beetje de enige niet-activist. Gek. Ik kon niets met die mensen. Exit politiek dus. Kan ik gewoon quinoakut blijven schrijven. Maar in de categorie voornemens heb ik er nog twee: minder drinken, en mijn administratie beter bijhouden. Boring, maar waar.

Me Hahaha, misschien zat je gewoon bij de verkeerde partij! Ik vind dat er minimaal wijn, bier en bitterballen bij politieke borrels moeten zijn. En die zijn er ook wel op de borrels van ‘mijn’ club. Minder drinken zit dus ook al niet in mijn lijstje voor 2015. Jij bent wel erg op de brave toer aan het gaan hoor. Eerst gaan “bankstellen” en nu dit. Wil je ook mijn administratie doen? Het schijnt namelijk makkelijker te zijn als je andermans zaken op orde moet houden. En in ruil daarvoor wordt mijn goede voornemen om jou op het meanderende pad der ondeugden te houden.

She Haha, dit klinkt wel heel suf inderdaad. Laat ik dan afsluiten met mijn allergrootste voornemen voor 2015: genieten van het leven. En daar hoort ook best zeker een wijntje en een bitterbal bij. Voor nu neem ik nog een sapje. Ciao!

Me Gooi jij de bitterballen alvast in het vet, dan zoek ik mijn bonnetjes bij elkaar en kom ik naar je toe! Proost en tot snel.

Meer She & Me lezen? Lees ze allemaal!

Welke voornemens heb jij?