hot guy outdoor camping glamping longlands devon

Glamping, oftewel luxe kamperen; dáár was ik zelf niet op gekomen voor een weekendje weg. Toch ging ik in op de uitnodiging van een vriend om te gaan ‘glampen’ in Devon (UK). Ik was niet de enige: 30 gays gingen mee.

tent seen from the forest on a hill in devon uk overlooking valley

Het jeugdtrauma van lekkende tentjes, klamme kleertjes en de vernederende gang naar het toiletgebouw met een wc-rol onder de arm, heeft mijn avontuurlijke kampeerlust voorgoed verziekt. (Lees er alles over in ‘waarom kamperen niet leuk is’.)

Toch gaat er niets boven een kampvuur onder een sterrenhemel of wakker worden met tjirpende vogels. Zelfs het geluid van een dichtzippende tentrits heeft z’n charme. En zo ontstond ‘glamping’: kampeer voor luxe-paardjes.

Glamping in the UK

De term is al een paar jaar in zwang en doet mij vooral denken aan Libelle-huisvrouwen die kussens met wijze spreuken in hun tuinstoel leggen. Zoiets als ‘home is where your heart is’. Of waar het overtollig vet op je heupen is, denk ik er dan achteraan.

Toch werd ik nieuwsgierig toen vriend Iain ons uitnodigde voor een weekendje weg naar het Engelse heuvellandschap. Maar liefst 30 bevriende gays gingen mee; couples, singles en twijfelaars.

Glamping Longlands in Devon

Het was een flinke reis naar Devon: zo’n 4 uur per trein vanaf Londen. Maar als ons taxibusje het terrein van luxe camping Longlands oprijdt, ben ik direct verkocht. Grote luxe tenten staan strak opgesteld met uitzicht op de vallei. Dit kon nog wel eens heel leuk worden!

De tenten hebben 2 slaapruimtes, met grote (en zachte) bedden voor in totaal 4 personen. De ‘Wendyhouse’ is een bedstee die plaats biedt aan nog eens 2 personen. In de woonkamer staat een Chesterfield-bank, een eettafel voor 6 personen en de keuken heeft een aanrecht en servieskast.

Blikvanger in de tent is de grote houtkachel, die dienstdoet als verwarming, fornuis en oven. De kratten met gekapt hout staan ernaast.

Luxe tenten met een houtkachel voor de douche

Achter in de tent zijn de wc en douche met nog een houtkachel, die je een uur voordat je wilt douchen moet aansteken. Ineens besef ik hoe vanzelfsprekend de warme douche thuis is. Toch ben ik als een kind zo blij als ik de volgende ochtend mijn eigen warme water heb gestookt!

Bij Longlands kun je voor elke maaltijd verse kant-en-klare pakketten bestellen. Een gemarineerde zalm in folie of een Engels ontbijt bijvoorbeeld. De maaltijden maak je klaar op de barbecue, die staat opgesteld vlakbij de tent. Of je kookt “gewoon” op de houtkachel. Ideaal, zoveel gemak en toch het gevoel dat je avontuurlijk bezig bent.

Koken op houtvuur doe je zo :)

Koken op houtvuur doe je zo 🙂

Wat ga je doen in Devon met 30 homo’s?

Je hoeft niet per se met 30 homo’s te gaan glampen natuurlijk. Met z’n tweeën kan ook prima (wel wat prijzig) of met een kleiner groepje vrienden. Devon is in elk geval prachtig om te gaan wandelen, met kliffen en heuvels waar je stappenteller dol van wordt.

group of gay men walking during gaycation weekend in negland

gay group hiking homo wandel club burgers en buitenlui

Gelukkig heb ik de laatste tijd met ‘Burgers en Buitenlui‘ en de H.O.T.B.E.A.R.S.-hikes al flink wat kilometers gemaakt, dus ik had m’n complete wandeluitrusting ingepakt. De standaard benodigdheden voor een wandeling zijn: goede wandelschoenen, comfortabele kleding en de juiste rugzak.

Mijn wandelschoenen zijn volledig ingelopen en met de juiste sokken loopt dat nóg fijner. Zo voorkom je overigens ook blaren. Omdat het Engeland is, ging natuurlijk ook de poncho mee. Samen met een fles water (niet vergeten!) in m’n daypack en gaan.

In de omgeving kun je ook prima paardrijden, mountainbiken of gewoon in een typische Engelse pub gaan zitten. Kom je echt voor je rust en wil je niet te ver van je luxe tent plezier hebben, dan hebben ze bij Longlands ook een reuze-Jenga, een badminton tafel en in elke tent genoeg spelletjes om zelfs een regenachtig weekend (het blijft Engeland) door te komen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten in het centrum van Devon te beleven.

giant jenga at longlands devon

biking mountain cliff devon england

Volgend jaar weer!

Wij houden het op hiken, relaxen en het drinken van Engelse ciders en bieren. Er wordt gelachen, gepraat en gefeest. Wat een ontspannen weekend! Stiekem kijk ik al uit naar een volgend weekend luxe kamperen. Of heet dat dan ook ‘glamperen’?

-> Tip: Lees ook Gay hiking with H.O.T.B.E.A.R.S.