surfer on beach in seminyak bali

Helaas zijn mijn vakanties de laatste jaren een keiharde confrontatie met de realiteit: ik ben geen 26 meer. Ik wist het al wel, maar toch voel ik me in mijn hoofd nog lang geen 42. Dat ben ik overigens ook nog lang niet: dat is pas over 51 weken. Maar liggend op m’n strandbed op het strand van Seminyak (Bali) moest ik toch even slikken.


man on beach seminyak bali

Seminyak heeft één van de populairste stranden van Bali. De badplaats is zo populair dat er zelfs een aantal gay bars zijn, terwijl dat officieel verboden is. Overdag liggen de meeste homo’s op strandbedden. Die kunnen echter een keiharde confrontatie worden met de werkelijkheid.

Je weet je namelijk al snel dat je houdbaarheidsdatum aan het verstrijken is, als je op het strand niet meer wordt lastig gevallen door jonge meisjes en jongens die hun partyflyers in je handen willen drukken. Zonder je een blik waardig te gunnen lopen ze drie strandbedjes verder waar een strakke surfdude ligt te glimmen van het zweet.

Zeg maar dag tegen je beachbody

Als je dan ook nog eens moet constateren dat de mensen die wél uit zichzelf met je praten ouder zijn dan jijzelf, dan weet je dat je jaren eerder had moeten beginnen met het smeren van factor 50.

Tegelijkertijd is het ook een geruststellende gedachte. Want waar vroeger de competitie keihard was om de strakste buik en de mooiste chestpack, gaat die competitie nu aan je voorbij. Ongewenst, dat wel. Maar toch ook wel geruststellend.

sunset bali seminyak beach low tide dusk

Seminyak Beach, altijd goed voor mooie zonsondergangen

Strandverschijnsel van de jeugd: tattoo-trends

Mij gaf het in elk geval genoeg tijd om vanaf mijn strandbed te observeren aan welke schoonheidsidealen ik niet meer hoef te voldoen. Zo is daar de uitdijende tattoo. Niet zo subtiel als het enkele aarsgewei of de enkel-tribal, die in de jaren ‘00 nog de moeite waard waren. Nee, daar kom je tegenwoordig niet meer mee weg.

Anno 2016 beslaan kleurrijke tekeningen een deel van een (vaak willekeurig gekozen) ledemaat. Zelfs mijn smurfen-wrijfplaatje van weleer is een spelendkop vergeleken met de tattoos die er nu toe doen. Ook veel gezien: de half getattoeerde rug.

Wijze spreuken in onbegrijpelijke talen

Ben je toch nog niet helemaal zeker van je zaak, dan kun je altijd nog kiezen voor een wijze spreuk aan de binnenkant van je arm. Het liefst in het Herbreeuws of iets anders onbegrijpelijks. Gewoon de Chinese tekens van de pindasaus-verpakking natekenen kan overigens ook. Niemand die er achter komt.

surfer tattoo

De enige angst die me bekroop, was dat ik over een aantal jaren in een bejaardentehuis zit waar ik wekenlang niet wordt gewassen. En dat de zuster dan uiteindelijk mijn doorligplekken aanziet voor tattoos. Want het kan toch niet zo zijn: ‘dat u al zo oud bent, dat ze nog geen tattoos hadden in uw tijd?’

Welke tattoos heb jij? En waar?