In Londen (waar ik de laatste tijd nogal vaak ben) vind je het in vrijwel elk prima restaurant of hip koffiehuis: Aesop. Normaal gesproken zou ik niet zo snel posten over zoiets onbenulligs als handzeep. Maar van Aesop word ik zo blij, dat ik het toch niet onvermeld kan laten. En ik krijg er niet eens voor betaald!

 

Zelden maak ik het mee dat ik blij wordt van handzeep. En al helemaal niet van die schuimige meuk uit een standaardpompje. Maar toen ik voor het eerst mijn handen waste met Aesop was ik verkocht. De geur is fenomenaal! Nou is het in een restaurant niet de bedoeling dat je handen beter ruiken dan het eten, dus dat misschien verklaart waarom je het alleen vind op de toiletten van de betere restaurants, zoals The Brunswick House of  The Boundary in Londen.

Waarom is Aesop zo goed?

Laten we wel zijn: we hebben het hier niet over een wereldverbeterend voedselprogramma, maar over een huidverzorgingsmerk. Het van oorsprong Australische merk kijkt alleen naar de werking van producten op huid, lichaam of haar. Daarbij gebruiken ze plantaardige ingrediënten en een scheutje scheikunde. Eigenlijk niet veel anders dan wel ander merk ook. Verder besteden ze een groot deel van hun marketingbudget aan arty-farty films en zien de flesjes eruit alsof ze uit een duurzame apotheek komen. Dat is natuurlijk niet het geval, maar het werkt allemaal wel voor de perceptie: Aesop is geen goedkope shit.

Ik word in elk geval erg blij van het spul en dat is best wat waard. De belangrijkste reden waarom ik happy word van de handwash van Aesop, is dat het niet te zoet (vrouwelijk) ruikt. Mandarijn, rozemarijn en cedarhout vormen de belangrijkste geurcomponenten. Dat het dan ook nog eens prettig is om je handen mee te wassen, is mooi meegenomen. Maar zoals gezegd: laat ik er niet al te bombastisch over doen, het is en blijft gewoon een zeeppompje met lekker spul erin.

 

Waar verkrijgbaar?

In Nederland is Aesop bij lange na niet zo populair als in Londen. Het is ook niet overal verkrijgbaar: in Nederland zijn slechts 6 fysieke verkooppunten. Aesop is niet goedkoop: een flesje handzeep kost € 31,-. Maar als je jezelf nou echt een plezier wilt doen, dan kun je beter 1 keer investeren in een echt mooi product, waar je wel echt plezier van hebt. Misschien een idee voor de feestdagen, om cadeau te geven maar zeker ook voor je eigen verlanglijstje!

Voor de duidelijkheid: ik word niet betaald door Aesop of Skins en heb zelf de producten gekocht. De enige reden dat dit artikel hier staat, is dat ik oprecht happy word van dit merk.

Wat is jouw favoriete huidverzorgingsmerk?