Steeds vaker duikt er een veelzeggend regeltje op bij profielen op bijvoorbeeld Grindr, Gayromeo, Scruff. ‘Geen antwoord, geen interesse’ is de veelzeggende boodschap.

dont start with hi or hey

Blijkbaar zijn er mensen die zo ontzettend veel berichten krijgen, dat ze het niet meer kunnen verwerken. Dus voor het gemak schrijven ze deze disclaimer in hun profiel. Gewoon voor de duidelijkheid.

Laatst kwam ik er zelfs één tegen, die zijn profiel had verrijkt met het regeltje ‘Geen antwoord, geen interesse. Wees aardig en respectvol als je een bericht stuurt.’ Oftewel: schrijf me een respectvol berichtje dat aardig is en als je me niet aanstaat, negeer ik je gewoon. WTF?!?!

-> Lees ook: zo reageren hetero-mannen als ze voor het eerst kennismaken met Grindr. Of de hilarische column: Monologisch daten, best vermakelijk!

Don’t start with ‘hi’ or ‘hey’

Ook een normale begroeting als hoi, hey of hi raakt uit de gratie. Je kunt blijkbaar beter beginnen je ziel en zaligheid bloot te leggen of vertellen dat je top, bttm en/of grootgeschapen bent. En dan nog steeds het risico lopen volkomen te worden genegeerd.

Ik probeer me altijd voor te stellen hoe zo’n gesprek zou verlopen in een kroeg. Dat je op iemand afstapt en zegt ‘hey, wat zie je er leuk uit’ en dat de ander je dan compleet negeert. ‘Geen reactie is geen interesse’ natuurlijk.

Of dat je bij een andere jongen als antwoord krijgt: ‘Gast, waarom zeg je ‘hey’? Zeg dan gewoon dat je wilt neuken.’ En dat ik dan verbouwereerd (ook al zo’n woord dat je beter niet kunt gebruiken in berichten, want te lastig in te tikken) met mijn biertje blijf staan en maar naar mijn telefoon grijp om op Grindr te zoeken naar iemand die wel een normaal gesprek kan voeren.

Wat vind jij: het is gewoon een duidelijke regel of het is onbeschoft?