YAY, FINALLY AN UPDATE (IN ENGLISH):

THE 2022 LIST OF ALL GAY BARS IN ROTTERDAM!

 

Rotterdam heeft geen bruisend gay nachtleven. Des te prettiger is het om te weten dat je in de havenstad als homo overal welkom bent, zonder dat je te koop hoeft te lopen met je homo-zijn. Onder de noemer ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is Rotterdam een prima stad om te ontdekken. 

Laatste update: 218 februari 2015

ueb_west_gr

Gay during the day

Als tweede stad van Nederland is Rotterdam de perfecte bestemming voor een binnenlandse citytrip. De stad scoort internationaal al jaren hoge ogen met een uitgebreide festivalkalender, toonaangevende musea en volop cultuur en architectuur. Het ontbreken van een duidelijke gay-infrastructuur is een prima excuus om typisch Rotterdamse hotspots te ontdekken.Wil je de kans vergroten om overdag een Rotterdamse homo tegen het lijf te lopen, ga dan lunchen bij Nostra of ga naar (gay) grand café Ferry. Doe een middag-borrel-met-hapje bij L’Ouest, drink koffie bij UEB West of combineer al die dingen bij NRC. Wijnliefhebbers gaan naar Het Eigendom of Janssen & Van Dijk. Wil je voordat je het nachtleven induikt, nog even condooms, poppers en andere snuisterijen inslaan, ga dan even langs bij Gay Toys.

Gay Nightlife in Rotterdam

Rotterdam heeft talloze kleine clubs, cafés en restaurants die halverwege de avond veranderen in club. Grote discotheken waar je zonder t-shirt uit je dak gaat, zul je niet tegenkomen. Wel zijn er veel parties met gemixt publiek. Hetero’s en homo’s gaan naar dezelfde clubs met een voorliefde voor een bepaalde muziekstroming als gemene deler.

-> Ben je op zoek naar een gay party, lees dan: Gay Parties in Rotterdam

gay party rotterdam wtf thalia

Gay Bars Rotterdam

-> Lees ook: De 5 beste gay bars van Rotterdam

Als je voor het eerst in Rotterdam bent, zul je even moeten zoeken naar de gay uitgaansgelegenheden. Er is geen overduidelijke gay-area, alhoewel je zou kunnen stellen dat de Van Oldenbarneveltstraat de uitvalsbasis is. Hier vind je De Regenboog (veel Nederlandstalig) en Strano (veel top 40); de populairste gaycafés van Rotterdam.

Om de hoek hiervan vind je De Unie, die het meest doet denken aan een Brabantse bar-dancing en beroemd vanwege de douchende dansers. Op zo’n 5 minuten loopafstand vind je Loge 90 (iets ouder publiek, maar wel populair op zondagmiddag), café De Flierefluiter (open sinds 2013) en café de Keerweer (meestal de kroeg waar je dronken de avond afsluit).

Bar Cosmo en café Bonaparte zijn roemruchte cafés waarvan niemand zal toegeven dat ‘ie er ooit is geweest. Maar houd je van avontuur, dan moet je er zeker even langs. Aan hetzelfde plein vind je ook COC Rotterdam, waar op vrijdag tussen 5 en 8 het weekend wordt ingeluid onder de noemer Cafe Praag. Voor vrouwen was Loud de populairste bar, maar dat café is sinds februari 2016 gesloten. Wel is er maandelijks vrouwenfeest Marlene.

regenboog

De Regenboog – Oldenbarneveltstraat

Gay Clubs in Rotterdam

Rotterdam had officieel maar één gay-club: Gay Palace, maar die is alweer geruime tijd ter ziele. Gelukkig worden er regelmatig feesten georganiseerd die de moeite waard zijn: Gay Bar, Herr Zimmerman en af en toe Now & Wow Fest.

Populaire clubs voor gemixt publiek zijn: Annabel, Toffler, Maassilo en Blender. De Unie is welbeschouwd de enige club op dit moment, alhoewel Ferry tegenwoordig ook steeds vaker club-avonden heeft. Kortom: er gebeurt van alles, maar je moet het wel ff weten te vinden.

gay bar de unie rotterdam

De Unie – Mauritsweg

Gay Cruising Rotterdam

Sauna Finland is elke dag geopend en de enige plek waar 7 dagen per week gecruisd kan worden. The Moods is een cruisebar die enkele keren per week ‘gay only’ is. Voor verandering van spijs kun je op de overige dagen terecht.

Ben je meer een openlucht-type dan zul je per auto naar het Kralingse Bos moeten, waar je aan de noordoostelijke kant kunt parkeren om vervolgens de bosjes in te duiken.

Het Museumpark was vroeger ook een populaire cruiseplek, maar de kans op multicultureel gescharrel is tegenwoordig groter aan de Provenierssingel. Daar vind je ook cruise-bioscoop Cano.

Verder zijn Grindr en Gayromeo de populairste cruise-apps in Rotterdam en wordt er ook veel gebruik gemaakt van Bullchat.

keerweer gay rotterdam

Rotterdam is een wat rauwere stad, waar je zelf je weg zult moeten vinden. Je vindt er geen platgetreden paden, maar wel ruwe diamanten. Die zul je vanzelf ontdekken als je aan de praat raakt met Rotterdammers. Die komen misschien wat bot over vanwege het platte accent, maar gastvrij en vriendelijk zijn ze zeker. Vraag de weg en ervaar het zelf!

Gay hotels in Rotterdam

Vanzelfsprekend ben je als homokoppel overal in Rotterdam welkom. Wil je een originele overnachting, lees dan ook dit artikel over de leukste hotels in Rotterdam. Behalve de welbekende ketenhotels met zo min én zoveel mogelijk sterren, vind je in die blogpost ook de meest bijzondere plekken om te overnachten tijdens een weekendje weg in Rotterdam.

Waar ga jij het liefste heen in Rotterdam?

 

 

Update 23-02-2014: ondernemers en politici komen bij elkaar op Rotterdam Gay Destination meer vorm te geven. De komende jaren zal het dus nóg leuker worden voor LHBT’ers in Rotterdam.

Update 23-03-2015: Adressen zijn bijgewerkt en gesloten locaties verwijderd.

Update 28-12-2015: Gesloten locaties verwijderd en parties toegevoegd.