Gay party animals in Rotterdam kunnen steeds vaker tot in de kleine uurtjes feesten. Want dat in Rotterdam voor gays weinig valt te beleven, is een groot misverstand. Het verschil met andere steden is alleen dat de lokale gay scene zich veel meer verspreidt over de reguliere horeca. Of loko-homo’s gaan even naar Amsterdam, Brussel of Antwerpen voor een avondje feesten.

Laatst ge-update: 20 juli 2016

Natuurlijk is Rotterdam meer dan een verzameling parties, maar daarover lees je meer in Gay Rotterdam: ongepolijst en onontdekt. Of ga direct naar de 5 beste gaybars van Rotterdam. Maar ook voor een Rotterdammer, is een gay party in eigen stad op z’n tijd ook niet verkeerd. Dit zijn de feesten waar je naar moet zoeken:

Bär

gay bar rotterdam gay clubbing rotterdam

Bar Bar op loopafstand van Rotterdam Centraal is het hele jaar door gay friendly, maar organiseert eens in de 3 maanden ook Bär. Een onvervalst feestje waar gedanst, geflirt en geëxperimenteerd wordt. Dat laatste vooral op het gebied van muziek & acts. Bär in het Schieblock is bij uitstek het feest voor iedereen die mainstream pop beu is. Sorry Beyoncé-fans.

De eerstvolgende editie vindt plaats op zaterdag 10 september in Bar

House of Boys

gay party rotterdam house of boys

Lekkere jongens, lekkere muziek en lekkere sfeer; House of Boys is een lekker feestje. Hoewel ze lijken neergestreken in Ferry (zie ook: de beste gaybars van Rotterdam) heeft het gay party concept ook de vleugels uitgeslagen naar Hotel Zimmerman (zie verderop in deze post). Be brave en kleed je volgens thema of je eigen bui.

Eerstvolgende editie: zaterdag 24 september tijdens Rotterdam Pride

Genderbending Queerparty

worm queer party gay club rotterdam

WORM is dan misschien een alternatieve club in het Rotterdamse, het ongeleide projectiel in de clubscene heeft wel een A-locatie te pakken in het hart van de WittedeWithstraat. Of nou ja, de zijstraat ervan. Eigenzinnig als ze zijn, organiseren ze op onregelmatige basis de GenderBending Queerparty. Een feestje waar man, vrouw, ho, he, bi, tran en trav net zo welkom zijn als alle andere uitwassen van de menselijke soort. Ongedwongen uitbundig, met een vleugje gay. Daar moet je bij zijn dus.

De volgende editie wordt later aangekondigd.

 WTF

Villa Thalia WTF 16-10-2015 Team Verkijk

Villa Thalia WTF 16-10-2015 © Team Verkijk

Het groots opgezette WTF is een complete avond uit in Thalia. Entertainment, goed gekleed publiek en vooral ook veel bezoekers uit andere delen van het land maken van WTF het meest on-Rotterdamse gay feest. Daarom misschien ook wel zo leuk en een goede reden om gelijk een nachtje in Rotterdam te blijven (als je er niet woont natuurlijk).

Eerstvolgende editie: zaterdag 20 augustus in Villa on the Beach 


-> Lees hier welke hotels een prachtig uitzicht hebben als je lekker wilt wakker worden de volgende ochtend.


Herr Zimmerman

Haal je oordoppen maar uit de kast en maak je op voor een avond keihard dansen op stevige beats. Herr Zimmerman is al jaren een populair gay friendly feest voor iedereen die van  techno houdt. Lees ook deze post over de Wild Wild West editie.  

Eerstvolgende editie: vrijdag 19 augustus Herr Zimmerman’s Free Beach Party in Scheveningen bij Beach Club De Karavaan.

Ravage in Ferry Rotterdam

ravage gay party rotterdam ferry fetish

Ben je op zoek naar een fetish-party in Rotterdam? Gay party (18+, men only) Ravage is het nieuwste feest in de stad. Op zaterdag 21 mei vond de eerste editie plaats in de beste gay club van Rotterdam.

YMC GAY

Jarenlang een ondergeschoven kindje van de Rotterdamse gayscene en daarom misschien ook wel het meest trouwe publiek. YMCGAY is zo urban als de homoscene kan zijn in Nederland. Jongemannen in alle kleuren en smaken van de regenboog en meiden waar je je vingers bij aflikt; je vindt ze op YMCGAY. Het feest wordt nogal onregelmatig gehouden, maar als het is, wees er dan rap bij om tickets te kopen.  

Vorige editie: 26 december in Ferry

POPCAKE – GAY POP PARTY

Als Amsterdam goede sier maakt met feesten in Zaandam (Wasteland) en toeristen lokt met plaatjes uit Volendam, dan kunnen we Den Haag net zo goed rekenen tot Rotterdam. Niet voor niets heet het vliegveld ook Rotterdam The Hague Airport. Daarmee kunnen we het populaire Popcake gelijk toevoegen aan het lijstje populaire gay parties. Popcake wordt maandelijks georganiseerd op 20 minuten van Rotterdam Centraal, in het hoogste restaurant van Nederland. Vanaf de 42ste verdieping van The Penthouse heb je prachtig uitzicht over Den Haag en als je naar binnen kijkt, kom je de smakelijkste hapjes tegen.

Eerstvolgende PopCake:vrijdag 23 september 2016 in The Penthouse

Meer over gay Rotterdam

Wat is jouw favoriete gay party in Rotterdam?

Of ze nou in Rotterdam zijn of elders, That Guy From Rotterdam is benieuwd waar jij graag feest! Laat je reactie dus onder deze post achter en we gaan de party-agenda in de gaten houden!