gay wandelclub Rotterdam burgers en buitenlui

Geïnspireerd door mijn ‘gay hiking’ avonturen in Engeland, besloot ik een paar maanden geleden met een aantal vrienden om te gaan wandelen in de omgeving van Rotterdam. Net buiten de stad op zoek naar groene velden en frisse buitenlucht. Na een aantal succesvolle proeflopen is ‘Burgers en Buitenlui nu vaste prik in onze agenda’s en zijn meelopers van harte welkom. Wanneer ga jij mee?

homo wandelen burgers en buitenlui

 

Na de jaarlijkse That Guy From Rotterdam Hamburgertest kan ik altijd wel wat extra beweging gebruiken. Maar hiken, of gewoon op z’n Hollands: wandelen, vond ik nogal lesbisch. Dus dook ik meestal zoals een goede homo betaamt de sportschool in. Tegen heug en meug, maar je moet wat hè?

-> Lees ook: Wanneer zijn de hotties aan het sporten?

Gay wandelclub? Gay Hiking klinkt beter!

group of gay men walking during gaycation weekend in negland

Totdat Alex me meenam met de H.O.T.B.E.A.R.S. in Londen. Deze gay hiking club gaat eens per maand op pad door het Engelse heuvellandschap. Hoewel ik op zondagmorgen meestal brak ben, vond ik het een leuk idee om met een stel stadse homo’s de frisse buitenlucht op te zoeken. Zelfs met een kater geeft het een gevoel van voldoening.

-> Meer over de H.O.T.B.E.A.R.S. vind je hier

Na een paar H.O.T.B.E.A.R.-hikes opperde ik het idee bij enkele vrienden in Nederland. Die zagen het meteen zitten en Burgers & Buitenlui was geboren. Oorspronkelijk zouden we afsluiten met een hamburger, maar die is niet altijd beschikbaar op de route.

Wandelen in de buurt van de stad

Inmiddels hebben we al meer dan 12 zondagochtenden gewandeld. Van Rotterdam via Overschie naar Berkel en Rodenrijs. Vanaf Berkel door het Bergse Bos naar Hillegersberg. Maar ook in de buurt van Gouda, Wassenaar, Kinderdijk, Alphen ad Rijn, Delft en Breda. Het vertrekpunt is altijd binnen 45 minuten vanaf Rotterdam.

Kinderdijk – juli 2017

Van Alphen naar Leiden – oktober 2016

De uitwaai-editie – januari 2017

Elke route is ongeveer 15 km en duurt zo’n 4 uur. Een rustig tempo dus, met hier en daar een korte stop en volop tijd om de andere ‘burgers’ beter te leren kennen. Inmiddels gaan er namelijk ook vrienden van vrienden mee.

Meelopers zijn welkom

Wil je een keer meelopen, dat kan! Via de besloten Facebook-pagina van Burgers en Buitenlui worden de maandelijkse gay hikes aangekondigd. Nieuwe ‘burgers’ zijn altijd welkom. Wil je meelopen, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

 

gay hiking the netherlands Burgers en Buitenlui

 homo wandelclub Rotterdam