nusa lembongan indonesia bali gay travel

Elke homo heeft weleens de vraag gehad over ‘wie nou het mannetje en wie het vrouwtje’ is. Tenminste als je in een relatie bent. Uitleggen dat je eigenlijk heel gelijkwaardig bent, is in zo’n geval uit den boze. Dat resulteert meestal in een blik van ‘ja,ja, dat zal wel’. Beter zou de vraag zijn: wie draagt bij jullie eigenlijk de koffers? Zo ontdekte ik tijdens onze ‘gaycation’ op Bali.

gay couple travel bali lembongan

We werden afgezet aan het einde van de steegje dat uitloopt op het witte strand van Mushroom Beach. Onze tassen en trolley werden uitgeladen, evenals de vier rolkoffers van het Australische heterostel dat ook in onze pick-up-truck had gezeten.

Daar stonden we dan: in het zand van het eiland Lembongan, net voor de kust van Bali.

Koffers dragen door het zand

De laatste honderdvijftig meter moesten we over het strand lopen met onze bagage. Ik deed mijn grote Northface duffel bag op mijn rug en m’n kleine rugzak aan de voorkant. Alex pakte zijn weekendtas en z’n trolley en we gingen.

Het Australische stel was verbluft. Hun 4 trolleys waren ongetwijfeld ingepakt met tientallen jurkjes van de dunste stof, voor haar. En waarschijnlijk slechts een paar shorts en slippers voor hem.

Zuchtend en steunend liep de vrouw met 1 trolley (de kleinste!) door het losse zand. Haar echtgenoot vermande zich (daarom heet het ook niet vervrouwen) en droeg zo goed en zo kwaad als het kon de 3 andere trolleys.

Pakken wat je dragen kunt!

Het liefst had ik haar ‘only pack what you can carry yourself’ toegeworpen, maar dit keer kon ik mijn hardop denken uitzetten. Tegelijkertijd bedacht ik me dat dit toch wel een van de zegeningen is van een homorelatie: je bent gelijkwaardig en dat geldt op elk moment.

Ik gun het heteromannen zo erg, dat die emancipatie ooit nog een keer echt gaat lukken. Tot die tijd zal ik niet vragen wie van jullie nou eigenlijk het vrouwtje is.

mushroom beach springroll cocktail fruit juice

gay travel gay man scruff beard beach