Eén van de leukste redenen om naar Sitges te gaan, is het nachtleven. Voor mij is het in elk geval een van de belangrijkste reden om elk jaar terug te gaan naar Sitges. Daarbij moet ik wel bekennen dat ik het dorpje alleen ken tijdens het hoogseizoen, dat loopt van april tot en met september. De eerste keer dat ik er kwam, ontdekte ik dat je hier qua gay bars voor elk wat wils hebt en dat ik erg goed ga op die diversiteit. Daarom een overzicht van de bars die er zijn, in de volgorde van mijn persoonlijke voorkeur.

Na het avondeten, vanaf een uur of 9, stromen de terrassen in en om het straatje Carrer de Joan Tarrida vol met alle typen homo’s. Sommige bars openen pas om 22 uur de deuren, maar vaak sluiten die ook pas tegen het ochtendgloren. 

El Horno Sitges

Eén van de oudste gaybars in Sitges is El Horno, en dat is te zien aan het interieur. Donkerbruine eikenhouten balken en barelementen sieren het interieur. Achterin de zaak is zelfs nog een kleine zitkuil die je terugbrengt naar de jaren 70. Desalniettemin is het nog steeds mijn favoriete bar om een stapavond te beginnen. De sfeer is ongedwongen, het personeel vriendelijk en het terras is de perfecte plek om het langslopende manvlees te keuren. 

Queenz Sitges

De eerste keer dat ik er was, dacht ik dat Queenz een karige buitenbar was. De (op het oog) gesloten deur aan de linkerkant herbergt echter de echte club, waar je vanaf middernacht wilt zijn. Helaas zijn in Nederland de bar dancings zo goed als verdwenen, maar gelukkig heeft Sitges Queenz, een onvervalste bar dancing. Het lage plafond en spiegelwand dragen bij aan de feestvreugde, want hier wordt gedanst, gesjanst, gesloerd en geslet. De pisbakken zijn ongetwijfeld de meest gefotografeerde toiletten in Sitges, dus die mag je zeker niet overslaan. Verder zijn hier meerdere avonden per week optredens en anders kun je uit je dak gaan op onvervalste top 40 hits. 

XXL Sitges

Toen ik de naam voor het eerst zag boven de entree, dacht ik dat het een grote club was, maar helaas dat is niet het geval. Desalniettemin is in Sitges XXL razend populair. Niet in de laatste plaats vanwege het cruisinggedeelte op de bovenverdieping. Via de wenteltrap achterin de hoek van de zaak ga je naar boven en via de ranzige ruikende toiletten loop je zo richting het donkere gangetje met een paar hokjes en een wat grotere kamer. Let wel op je spullen, want als je zak niet wordt geleegd, dan wordt ‘ie wel gerold. 

Bukkake Sitges

De naam van deze cruisebar zegt eigenlijk alles. Het bargedeelte is klein, er zijn lockers om je spullen in te doen en boven de bar hangen schermen waarop porno wordt afgespeeld. Loop je naar achteren, dan kun je via verschillende gangen en open ruimtes ook naar afsluitbare hokjes of het darkroomgedeelte lopen. Er zijn een sling, open toilet en enkele gloryholes aanwezig. Voor Bukkake betaal je entree (in 2022 € 10,-). Je krijgt daarvoor een drankje naar keuze en als je weggaat, krijg je een stempel zodat je later op de avond weer gewoon naar binnen kunt.  

Parrots Sitges

Aan het einde van de middag en begin van de avond is Parrots by far het populairste terras van Sitges. Het is zelfs moeilijk te bepalen welke van de 4 terrassen op het kruispunt niét bij Parrots horen. Veel mensen beginnen hier hun stapavond, door op het terras uitgebreid te loeren naar alles en iedereen die voorbij loopt. Regelmatig zijn er acts op het middenplein, zodat je je nooit hoeft te vervelen. 

Bears Bar Sitges

Boven Queenz bevindt zich de Bears Bar, die zich -zoals de naam al doet vermoeden- richt op de wat oudere en gezette mannen. Het terras is eigenlijk de leukste plek om te staan, maar ook binnenin is de sfeer gezellig. Het doet nog het meest denken aan een Amerikaanse bar. Achterin bij de toiletten is een bescheiden cruising gedeelte, met zelfs een afsluitbare cabine. Moet je natuurlijk nog wel even de juiste man naar je berengrot weten te sleuren.

SOHO Sitges

Het is gek om te merken dat ik sommige plekken elke avond bezoek en andere de hele vakantie oversla. Rond SOHO hangt een vibe die ik niet echt kan duiden, maar die ervoor zorgt dat ik deze bar oversla. Terwijl de muziek er vergelijkbaar is met Queenz en er regelmatig drag optredens zijn. Loop er gerust zelf eens binnen en laat me in de comments weten waarom ik er de volgende keer toch echt heen zou moeten.

Runway Sitges

Het straatje Joan Tarrida lijkt soms op een catwalk, of zoals ze op z’n Engels zeggen: runway. Bij Runway in Sitges zit je frontrow. Dus strijk neer en laat het manvolk aan je voorbij trekken. Kijkplezier gegarandeerd.

La Villa Sitges

Net als Soho is La Villa een plek waar ik om de een of andere reden nooit ga zitten. Misschien ligt het aan het interieur, of aan het meubilair dat op het terras zit 🙂 Veel gays die in Sitges een (tweede) huis hebben, vind je hier.