Uitgaan in Ostrava is overzichtelijk en populair. Zo populair zelfs dat er een apart station werd gebouwd aan het begin van de roemruchte stapstraat Stodolní.

Stodolní nightlife ostrava czech republic

Om te ontkomen aan de geur van kebab, duik je één van de vele kroegen of clubs in. Bruine kroeg, stripclub, sportbar, homo bar of dancing; ze zitten er allemaal. De drank is goedkoop en het publiek in feeststemming.

Tsjechië is redelijk homovriendelijk. Verwacht niet dat je er ongezien hand in hand over straat kunt, maar gay bars zitten er probleemloos naast hetero uitgaansgelegenheden. Zo ook in Ostrava.

De stapstraat Stodolní kruist met verschillende wegen en die brengen je bij 3 populaire gay bars / gay clubs van Ostrava. De stad heeft zelfs een cruise club met darkroom en gay cinema, maar die ligt wat buiten het compacte centrum. Vanuit ons hotel Imperial lagen alle kroegen binnen 10 minuten loopafstand en als je van plan bent naar Ostrava te gaan, dan kan ik je het hotel van harte aanbevelen. Al was het maar vanwege stille kamers en de hoeveelheid suikerzoete broodjes en taartjes bij het ontbijt.

Gay nightlife in Ostrava

Rio Bar

Via een klein steegje kom je bij de ingang van de populaire Rio Club. Het publiek is lokaal, hip en jeugdig en met een paar biertjes op beland je ongetwijfeld op de dansvloer. De stampende beats en vele tv-schermen maken in elk geval duidelijk dat je hier tot in de kleine uurtjes los kunt gaan.

Rio Bar – Ulice Poděbradova 23

rio gay club ostrava

That Guy From Rotterdam was er tijdens het Oktoberfest-weekend

Golden Age

Deze bar heeft de gouden jaren al een tijdje achter zich liggen, gezien de zwaar eigenhouten baromlijsting. Desalniettemin vond ik dit de leukste gay bar in Ostrava. Vooral vanwege de knappe bediening en de ingedwongen sfeer. De lokale gays maken een praatje en omdat de zaak bestaat uit 3 ‘kamers’ is het er groot en voelt het toch knus aan. Dat op de toiletten een foto hangt van de Holland Amerikalijn vanuit Rotterdam, maakt de zaak natuurlijk helemaal af.

Golden Age – Škroupova 4

golden age gay bar ostrava

Ikarus

Dit is volgens de lokale gay guides de populairste club van de stad. Er wordt zelfs gerept dat je moet reserveren om een tafeltje te bemachtigen. Als je wilt zitten in een rookhol moet je dat zeker doen. De zaak is een beetje donker en de zithoekjes zijn wat gedateerd, maar het is waar: deze zaak zit zelfs vroeg op de avond al redelijk vol met publiek dat wel van een drankje houdt. Het ligt om de hoek van Stodolní, op een nog geen 2 minuten lopen.

Bar Ikarus – Nádražní 34

Fiesta

Deze club zou het decor moeten zijn van de leukste feestjes van de lokale gay community. Maar vanwege grondige renovatie van het hele gebouwencomplex is alles gesloten. Er zijn geen aankondigingen van een heropening of tijdelijke locatie. Ga je op korte termijn naar Ostrava dan kun je deze dus van je lijstje afstrepen. Maar houd de website in de gaten, voor actuele info. 

Fiësta – Smetanovo náměstí 1180/7

Beton Club

Geen strak en grijs beton, maar een kneuterig huis in de voormalige mijnwerkerswijk is het decor van de enige gay cruise club van Ostrava. Check de agenda of er speciale themafeesten zijn, want die kalender is bijna onuitputtelijk. Heb je zin om je een avond uit te leven, dan kun je hier naar hartelust je gang gaan.

Beton Club – Bendlova 16

Meer Ostrava

Verwacht dus niet dat Ostrava een bruisende gay stad is voor doorgewinterde feestgangers. Dit is een plek waar pioniers het voorwerk verrichten, maar waar de potentie van een bruisende stad in de lucht hangt. Ben jij op zoek naar een originele bestemming, dan moet je morgen zeker de post ‘Ostrava: industriestad transformeert tot cultuurhotspot’ lezen!

Ben jij ook in Ostrava geweest en heb je nog andere tips, dan hoort That Guy From Rotterdam ze graag. We voegen ze dan met plezier aan dit lijstje toe!

Ben jij nieuwsgierig naar Ostrava? Durf jij naar een niet-typische gay bestemming?