Glijen tot de sneeuw smelt is misschien niet weggelegd voor elke gay. Maar als wintersportfan was ik wel altijd op zoek naar een plek (in Europa) waar je als homo met goed fatsoen kon flirten met de skileraar. Gelukkig is er sinds een paar jaar de European Gay Ski Week én (da’s niet hetzelfde:) European Snow Pride!

Tignes European Ski Week

European Snow Pride in Tignes

Hoewel ik zelf dol ben op skiën, zijn er maar weinig homo’s in m’n omgeving die het ook leuk vinden. En als ze het al leuk vinden, zijn ze vaak verdoemd tot het bedrijfs- of familieuitje, tenzij ze de mazzel hebben dat de verkering ook meedoet. Toegegeven: een ski-outfit is minder sexy dan een speedo en je wordt er ook minder gelijkmatig bruin in. Maar aangezien ik ook geen 20 meer ben (en meer mannen zich dat zouden moeten beseffen) is die skikleding best een slimme verpakking. Cruisen gaat ook wat minder makkelijk als je van afdaling naar afdaling glijdt, maar met de après-ski gaat het daarentegen des te makkelijker.

Toch zijn de meeste ski-oorden niet ingesteld op homo’s. Als je als 2 mannen aankomt, blijkt je kamer toch ineens 2 losse bedden te hebben. En die leuke jongen in de skilift, blijkt bovenaan bij het uitstappen ineens papa van 2 veel te schattige kindjes.  En die andere leuke man van de après-ski heeft ineens van een Brabantse vriendin met van die kleurenstrepen in d’r haar. Enfin: skiën (of de ski-vakantie) en homo’s zijn geen vanzelfsprekende match. Gelukkig is na het succes in de VS en Canada ook in Europa het roze licht gaan schijnen op de skipistes. Al was het maar omdat door de crisis niet meer iedereen 5 keer per jaar op vakantie kan. En daarom duiken er steeds meer gay ski weeks op. Of ze Bonnie St. Claire draaien betwijfel ik, maar sportieve mannen kom je er gegarandeerd tegen. En voordat ik verder ga, hier even een video van een eerdere editie:

 

European Snow Pride & European Gay Ski Week

In 2015 worden in dezelfde week (21 t/m 28 maart) op 2 verschillende plekken gay-ski-weken georganiseerd. De European Gay Ski Week wisselt elk jaar van locatie en is dit jaar neergestreken in Avioraz (Fr). De European Snow Pride vindt plaats in het welbekende Tignes (FR). Of het geduchte concurrenten zijn, mag je zelf uitzoeken in het programma (zie link hieronder). Feit is wel dat Avioraz al jaren wordt geroemd om z’n uistekende ski-condities; zelfs aan het einde van het seizoen. Tignes staat daarentegen meer bekend om z’n uitgaansleven. Maar lees gerust verder en ontdek welke bekende gay-merken achter het programma zitten.

De ski-gebieden, Gay Ski Week Virgins & andere Gay Ski-events? Bekijk hier het programma ->