floris suite hotel lobby

Voor het eerst van mijn leven verblijf ik in een adults only hotel. Van tevoren kreeg ik wat dubieuze gedachten bij die ’term’. Of nou ja, niet ikzelf, maar mijn omgeving. Uiteindelijk bleken mijn eigen gedachten compleet te kloppen. Is het iets voor jou?

floris suite hotel adult only

 

Update 2020: door de gevolgen van Corona zijn een aantal hotels op Curaçao gesloten. Het Floris Suite hotel, dat in dit artikel is beschreven helaas ook. 

Toen ik vertelde dat ik in een adults only hotel zou verblijven, kreeg ik vooral van mijn hetero-vrienden allerlei bizarre fantasieën te horen. Ze dachten aan orgies en partnerruil. Blijkbaar is dat iets dat erg hoog zit bij bepaalde vrienden. Zelf dacht ik bij de term ‘adults only’ vooral aan ‘kindvrij’. En op die manier bekeken, snap ik dat dat minder ’top of mind’ is bij veel leeftijdgenoten.

-> Of je nou gay, straight of kindvriendelijk bent, dit zijn de 9 dingen die Curaçao onvergetelijk maken

Direct al bij aankomst in het Floris Suite Hotel op Curaçao word ons -ik ben hier met mijn lief- duidelijk dat het een prima verblijf gaat worden. De ruime lobby is sfeervol verlicht, er wordt relaxte muziek gedraaid en het personeel draagt t-shirts met de tekst ‘let me spoil you’. (Daar kunnen sommige mensen ook weer obscene gedachten bij krijgen, maar ik denk dat die onderhand wel doorhebben dat ze een probleempje hebben 😉 ) Het kronkelende pad naar het zwembad is verlicht met brandende fakkels en de kamer is enorm. Tot zover lijkt alles op een hotel als vele andere.

floris suite hotel curacao entree

Adults Only is de nette benaming voor ‘kindvrij’!

Veel mensen zullen zich afvragen of het nou echt zoveel uitmaakt, geen kinderen. Dat kun je denk ik pas weten, als je het hebt ervaren. Wat een oase van rust is het zeg! ’s Morgens geen jengelende kids bij het zwembad (dat overigens een paar graden koeler lijkt 😉 ). Bij het ontbijt geen vermanende toespraken over bordjes die leeggegeten moeten worden. En zelfs de tropische vogels blijven rustig zitten al je een foto van ze wilt maken, omdat niemand op ze af rent. Het zijn geen grote ongemakken, die kinderen, maar de hele ambiance is anders als ze er niet zijn. De volwassenen in dit hotel lijken helemaal tot rust te komen en dat is per slot van rekening toch waarom je op vakantie gaat, nietwaar? Ook het kindvrije privé-strand is fantastisch.

Kleren aanhouden!

floris suite hotel outdoor

Hoe het zit met die orgie-fantasieën? Die zullen fantasie blijven. Een Adults Only hotel is namelijk geen sexboerderij! Sterker nog: waar we nu zijn, is zelfs topless zonnen bij het zwembad niet toegestaan. Laat staan de rest. Ik zou er overigens ook niet aan moeten denken: waarom zou ik ineens een getrouwde vrouw willen versieren? Ik vind het een echte ontdekking zo’n kindvrij hotel en ik denk dat we vaker hotels gaan mijden die ‘kindvriendelijk’ in de omschrijving hebben staan. Kinderen zijn fantastisch, maar wel graag binnen hun eigen kindvriendelijke domein. En het is fijn om volwassen genoeg te zijn om plekken te bezoeken die alleen voor volwassenen zijn. Binnenkort meer over Curaçao, gay curaçao en de lokale hotspots. Ben je gewoon in Nederland op dit moment, dan zou je de leukste hotels in Rotterdam kunnen proberen. Niet per definitie adults only, maar wel de moeite waard voor een volwassen weekendje Rotterdam.

Zou jij een adults only hotel overwegen?