brillenmodeshow eyewish 2014 tom ford

Zoals trouwe lezers inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n fan van de winter. Niet voor niets schreef ik al eens ‘Vaarwel Winterdip‘ over hoe je de donkere-dagen-blues kunt tegengaan. Gelukkig heb ik er sinds vorige week een klein lichtpuntje bij voor de aankomende winter: een nieuwe bril! Eyewish presenteerde tijdens de allereerste brillenmodeshow van Nederland de nieuwe najaarscollectie brillen. En daar zat aardig wat fraais tussen! 

brillenmodeshow eyewish 2014 close

Als je net als ik vaak en graag reist (of op vakantie gaat) dan zul je ergens geld op moeten besparen. Maar waar ik niet op bespaar, is mijn bril. Per slot van rekening wil ik tijdens mijn reizen zoveel mogelijk kunnen zien, dus is een goede bril me wat waard. En ook een zonnebril op sterkte is geen overbodige luxe meer: zonbestemmingen zijn nog leuker als je je ogen goed de kost kunt geven. Bovendien wil ik graag goed geholpen worden en geen flutmontuur hebben. Ik doe gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 jaar met een montuur, dus het moet er wel een beetje goed (lees: iets tijdlozer dan een Hennes-collectie) uitzien. Ik heb twee keer de fout gemaakt door bij een goedkope brillenboer monturen uit te zoeken. Je kent ze wel: met de 2e of zelfs 3e gratis. Bij al die brillen zat slechts 1 montuur dat echt goed stond en de rest heb ik volgens mij niet vaker dan 10 keer gedragen. Zonde dus! Sindsdien kom ik alleen nog bij opticiens die de tijd voor me nemen, eerlijk durven zeggen als iets niet staat, maar beter nog: die direct weten wat me wél staat.

Photobombing op rij 2

Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik werd uitgenodigd voor de allereerste brillenmodeshow van Eyewish. De keten heeft het topsegment merkmonturen in huis en heeft de service die je van een goede opticien mag verwachten. In het Rijksmuseum gaf de optiekketen ons een vooruitblik op de brillenmode voor het komende seizoen. May Britt Mobach (HNTM & Amayzine) maakte wat mij betreft een heerlijke sneer naar de nep-fashionista’s op rij 1, door te stellen dat alleen haar collega Bastiaan van Schaik zich aan de dresscode voor front-row had gehouden door wél een zonnebril op te doen. De ladies op de rij voor me waren echter vooral met zichzelf bezig toen ze op de foto werden gezet. Ik kon het daarom niet laten om te photobomben. 😉 (Overigens geen kwaad woord over Marloes, Lindsay en Sheelagh, die zichzelf ook upgraden naar front row. Die zagen er namelijk onberispelijk uit.)

brillenmodeshow eyewish 2014 rijksmuseum

Vintage-nerd & retro-rond

Bij dit soort events lopen sowieso meer dames dan heren rond, maar gelukkig had Eyewish ook voldoende monturen voor mannen in petto. Met name de trends ‘vintage-nerd’ en ‘retro-rond’ spraken me aan. De rondere monturen staan mij doorgaans het beste en de matte monturen van Tom Ford lijken me op het lijf geschreven.

brillenmodeshow eyewish 2014 tom ford

Verrassend was echter ook de ‘industrial look’ waarbij de brillen van G-Star opvielen door de combinatie van carbonfiber en metallic. Dit merk is in Nederland alleen bij Eyewish te koop en dat betekent dat ik binnenkort toch eens bij ze binnenloop. En omdat ik na afloop van de brillenmodeshow een voucher cadeau kreeg, denk ik dat het dus hoog tijd is voor een nieuwe bril. Of dan eindelijk toch die zonnebril op sterkte? Tips, anyone?

brillenmodeshow eyewish 2014 start