gay friendly bar Cafe Cafe Prague

Na jaren rukken op BelAmi films hopen heel wat mannen in Praag hun droomprins op te pikken. Ondersteund met een gedateerd pianomuziekje. Om er dan op de hotelkamer achter te komen dat de jongens toch anders klinken als hun gekreun niet wordt nagesynchroniseerd. Gelukkig is Praag anno 2015 heel wat boeiender dan dat.

De gayscene van Praag spreekt veel mannen tot de verbeelding. Praag heeft flink wat gay bars, waarvan de meeste zich op loopafstand van elkaar bevinden. De stad heeft ook een groot aantal gay friendly bars, waardoor je vrijwel overal thuis voelt.

gay club Termix

Club Termix in Praag

Het gay uitgaansleven is namelijk erg gevarieerd en je vindt er alles van bruine kroeg tot aan hete discotheken. Daar tussenin is er een bruisend scale aan hippe koffiebars, restaurants en kleine clubs en kroegen die expats, Tsjechen en toeristen samenbrengen.

That Guy From Rotterdam had tijdens een citytrip een ramvol programma (met oa: Praag ontdekken per Segway). Desondanks maakten we, mede dankzij de contacten van Czech Tourism, razendsnel kennis met de leukste uitgaansplekken.

live like tom praag city vriew

Serge in Praag

Populaire gay bars in Praag

Kafirna u ceskeho pana – Een beetje belegen is niet bah; dit is geen hippe, maar wel gezellige bar vlakbij de populaire restaurantstraat Dlouhá. .Het stoere sexy barpersoneel is vriendelijk en aangenaam om naar te kijken.

Erra – Restaurant en café waar een jong publiek komt om te eten en casual te drinken. Veel lokale gays beginnen hier een avond uit. Het eten is goed en erg voordelig; hier eet je tussen de locals ipv tussen de toeristen.

Cafe Cafe – Als je bij Cafe Cafe binnenstapt, vraag je je af waar in Nederland de grand cafés zijn gebleven. Overdag de ideale bar voor een lunch of koffie met taart, ‘s avonds een restaurant en bar waar je gezien moet worden. Niet per se gay, maar wel erg friendly.

FollowMe – Koffiebar en nachtelijke hotspot inéén: de stijlvolle FollowMe is populair bij gays boven de 30, maar allesbehalve een ouwelullencafé.

Flirt – In het midden van de stad zit Flirt, dat een bar is en waar de kelder bij drukke feesten verandert in een extra dansvloer.

QCafé – Vergelijk de drukbezochte bar van QCafé met een populaire versie van onze Nederlandse COC’s. Klein, gezellig, maar vooral drukbezocht.

Populaire gay clubs in Praag

 

gay club Friends in Prague

Friends

Friends – Eén van de populairste clubs in Praag is Friends. Jong en spontaan publiek en een ongedwongen sfeer en ook straight friendly. Dagelijks open tot 6 uur ‘s morgens.

Club Termix – Voor een iets gevarieerder publiek ga je naar Termix, waar je zowel twintigers, dertigers en veertigers tegenkomt. Op feestavonden gaat het publiek hier vrolijk uitgedost uit z’n dak.

Er zijn in Praag ook nog grotere clubs, meer bars, cruisingplaces en sauna’s. Wil je een volledige lijst, neem dan op één van onderstaande plekken de gayguide365 mee.

Wat zijn jouw Praag-tips?

Help andere gay travelers en deel je tips hieronder.

Veel gelezen:

5 verboden paradijzen voor homo's De zwoele nachten in gay Praag Kerst-tip: leuke cadeaus voor mannen

Follow us on Twitter