Een weekendje Rome kan erg vermoeiend zijn. Om alle highlights te zien, leg je al snel tientallen kilometers per dag af. Niets is dan zo heerlijk dan een verkwikkende douche te nemen en je daarna af te drogen met superzachte grote handdoeken. Waarom vermelden ze de dikte van de handdoeken eigenlijk niet op de website?

Visconti-Palace-balcony-towels-Exterior-Hotel-information

Het was een kleine vreugdekreet die uit de badkamer klonk. En even dacht ik dat de Malin + Goetz bodylotion er de oorzaak van was. Na de rum douchegel had dit namelijk een nieuw hoogtepunt in de badkamer van het hotel kunnen zijn. Maar nee, het was toch echt de superzachtheid van de handdoeken die mijn geliefde deed kirren van genot.

De kwaliteit van hotelhanddoeken is meestal niet om over naar huis te schrijven. Laat staan dat ik erover zou bloggen. Wel weet ik hoe belangrijk de juiste dichtheid van handdoeken is, zowel qua gevoel als qua absorptievermogen. In mijn recente verleden had ik namelijk mijn eigen handdoekenmerk DIRTY TOM, dat onder meer de saunahanddoeken leverde aan de popualire gaysauna Steamworks. Ook de cumtowels van DIRTY TOM vonden gretig aftrek bij de gay-doelgroep. En als ik niet zo reislustig was geweest, had ik het merk misschien nog wel groter gemaakt. (Nu kun je uitsluitend nog per mail cumtowels en sporthanddoeken bestellen.)

Pas toen ik zelf onder de douche vandaan kwam, wist ik weer hoe fijn een goede handdoek kan zijn. Dit hotel had de beste grote handdoeken met een bizar hoge draaddichtheid gekozen: superzacht én absorberend. Ook de badjassen bleken van geweldige kwaliteit. En hoewel het buiten boven de 30 graden was, bleef het binnen aangenaam in onze airco-kamer mét badjassen aan. Soms moet je ff schijt hebben aan een beter milieu en gewoon genieten van het beste dat de mensheid heeft voort gebracht. Per slot van rekening zaten we in Rome, waar de beschaving al eerder mooie hoogtepunten had gekend.