Ik ben geen fan van kamperen. Niet in de laatste plaats omdat ik een zwaar jeugdtrauma heb overgehouden aan mijn doorweekte luchtbed, lekkend tentzeil en muggen die alleen aan de binnenkant van de hor bleven bivakkeren. Maar een ander groot ongemak was de altijd te krappe slaapzak.Gelukkig is daar inmiddels een oplossing voor. En die is zelfs zó leuk, dat ik bijna spontaan zin krijg in nieuwe camping-avonturen. Wie durft er mee?

superhero selkbag hulk spiderman iron man marvel camping

De slaapzak was zo mogelijk de ergste nachtmerrie van mijn kampeerverleden. Ik draaide mezelf helemaal in, kon nooit makkelijk uit dat ding komen om te gaan plassen en vaak was het voor dat laatste überhaupt te koud. En dus lag ik nachtenlang te klappertanden op een van regenwater waterbed. Inderdaad: mijn afgegraven geultje bleek ook zelden effectief. ’s Nachts lag ik te hopen op de eerste zonnestralen die me zouden opwarmen, zodat ik eindelijk kon gaan plassen. Jaren later, in dienst als beroepsmilitair, had ik een beter slaapzak te pakken. Die was waterdicht en kon met gemak de -30 doorstaan. En ik ook trouwens. Voor het plassen was een fijne oplossing gevonden. De onderkant van de slaapzak was open te ritsen, zodat ik als een warme pinguin naar een plasboom kon waggelen.

selk bag spiderman

De superheld onder de slaapzakken: SELK-BAG

Desondanks kampeer ik sindsdien niet meer. Zelfs niet als dat misschien wel beter zou zijn voor mijn vakantiegevoel. Maar gelukkig is er nu de SELK BAG. Deze combinatie van snuggie & slaapzak is wat mij betreft de superheld onder de slaapzakken! Niks gemummificeerd kamperen, maar gewoon met alle bewegingsvrijheid rondbanjeren over de camping. Hij weerstaat kou en heeft zelfs bijpassende schoenen. Er zijn zelfs light- en superheldversies. Wat wil je nog meer? Ze zijn vanaf $ 99,- te bestellen. Daarvoor krijg je de light-versie voor mooi-weer-slapers. Wil je slapen als Hulk of Spiderman, dan tel je  149,- neer. BEn je hard-core kampeerder en ben je van plan om naar Patagonië te gaan, dan is de Patagon iets voor jou ($ 199,-)

Wat is er voor nodig om jou aan het kamperen te krijgen?

selk bag desert