Rotterdam pakt de laatste tijd flink uit met nieuwe hotels en restaurants. De nieuwste aanwinst is The Park – inspired by Erik van Loo. De twee Michelinsterren chef van Parkheuvel tekende samen met The Park’s chef Edward de Ridder voor een smakelijke kaart. Tijdens de feestelijke opening draaide nachtburgemeester Deelder plaatjes en konden gasten zich laven aan de smaak van sterren.

bilderberg parkhotel the park restaurant kreeft schmidt

Burgemeester Aboutaleb legde hoogstpersoonlijk de laatste hand aan het kunstwerk van het vernieuwde Bilderberg Parkhotel. Het voorheen onopvallende hotel is dankzij het stippenpatroon al vanaf Rotterdam Centraal te zien en kreeg daardoor de toepasselijke bijnaam ‘De Polkadot’*. Van binnen is het hotel ook flink onder handen genomen. De entree en begane grond zijn compleet gerenoveerd en geven het nieuwe restaurant The Park dan ook een waardige entree. Opvallend is de buisconstructie met lampen die bezoekers vanuit de lobby van het hotel naar het restaurant brengt.

Sterren voor gewone mensen

Het interieur van The Park is warm en stijlvol. Het betegelde plafond bij binnenkomst valt bijna niet meer op vanwege de hoeveelheid designlampen die eraan hangen. Toch is het nergens echt overdone, omdat elke ‘hoekje’ hierdoor een eigen karakter heeft gekregen. Of je hier intiem met z’n tweeën komt eten of met een hele groep aan een lange tafel wilt zitten; er is altijd wel een fijne plek te vinden.

bilderberg parkhotel the park restaurant

Alles draait hier echter om de kaart. En zoals je mag verwachten van een twee sterren Michelin chef, is die uitstekend. Erik van Loo en Edward de Ridder omschrijven hun menu als eenvoudig en kwalitatief met een speelse twist. Daarmee zeggen ze niets teveel of te weinig. Tijdens de opening heb ik een groot aantal van de gerechten kunnen proeven en ze waren stuk voor stuk verrukkelijk. Zo is de dungesneden MRIJ Rund gevuld met aardappelsalade, pancetta en balsamicovinaigrette een regelrechte aanrader. En de rood fruitsoep waarmee ik de avond afsloot was ook voor herhaling vatbaar.

bilderberg parkhotel the park restaurant zalm schmidt

Sigaren en chique doen

Frappant is dat het restaurant zich omschrijft as ‘casual cuisine’. Toch voelt een jeans met afgetrapte gympen iets té casual in The Park. De Miu Miu sneakers van de vrouwen met Kralingse kapsels zijn echter net zo goed sneakers als m’n G-Stars dus ik maak me daar niet al te druk om. Per slot van rekening hoef je niet iets chiques aan te trekken om chique te zijn. Maar het is wel slim om hier ‘smart casual’ gekleed te gaan.

Wil je overigens echt puik doen, dan kun je overwegen om na het eten een lekkere sigaar op te steken in de cigar lounge van The Park. Voor mij is echter de uitmuntende kaart de voornaamste reden om hier nog eens terug te komen.

bilderberg parkhotel de polkadot

*Kunstenaar Willen Oorebeek zal me de bijnaam De Polkadot vast niet in dank afnemen, maar ja, dan had hij het door CBK geïnitieerde kunstwerk niet de hoogdravende naam ‘The Individual Parallel – Bilderberg Utopia’ moeten meegeven. Niet voor niets vroeg burgemeester Aboutaleb om een passende (lees: wél uit te spreken) bijnaam van het pand, dus daar draag ik graag mijn steentje aan bij. De Polkadot dus. Of -om in termen van The Park te blijven- De Polkadot inspired by That Guy From Rotterdam. 😉