the worst hamburger in Rotterdam

Voor de That Guy From Rotterdam Hamburgertest bestelde That Guy From Rotterdam ruim 40 hamburgers in restaurants door de hele stad. De prijzen lagen gemiddeld tussen de 10 en 15 euro. Daar mag je ook iets fatsoenlijks voor verwachten. Maar helaas was er één bedroevende hamburger, waarvoor ik je toch moet waarschuwen: de slechtste hamburger 2016. 

In de complete ranglijst van de Hamburgertest 2016 prijken 30 hamburgers, waarvan die van In de Doelen het laagst scoorde. Het was een bedroevende hamburger die niet past bij zo’n restaurant; zet dan liever geen hamburger op de kaart. Toch was het niet de slechtste hamburger.

Slechtste hamburger van Rotterdam

Dat was namelijk die van Staal, in het WTC. Een taai broodje, een dikke plak (overigens best lekkere) kaas en een zooi groenten met een hand taugé moesten verhullen dat het vlees smaakte naar zoute soepballetjes. Dat ze daar meer dan een tientje voor durven vragen is een aanfluiting en een bewijs dat de overname door Postillion Hotels geen goed heeft gedaan aan de eens zo smakelijke zaak.

Ik kan me voorstellen dat je daar in de buurt bent en toch trek hebt in een hamburger. Ga dan naar Thoms, 1Nul8 of De Bijenkorf. Er zijn zoveel goede hamburgers in de stad, dat je echt geen genoegen hoeft te nemen met een belabberde hamburger zoals die van Staal.

Op één na beste hamburger zit vlakbij: Hugh

Hopelijk trekken ze er een wijze les uit. Hugh scoorde vorig jaar namelijk ook slecht, maar deze zaak nam revanche door Chef Diego aan te trekken, die het restaurant (en de hamburger) helemaal op de kaart zette. Zo goed zelfs dat ‘ie dit jaar eindigde als op een na beste hamburger van Rotterdam. Niet zo gek natuurlijk, want Diego was de winnaar van de Hamburgertest 2015.

Welke hamburger zou jij nomineren als ‘slechtste hamburger’?