Steden als Londen, New York of Barcelona zijn natuurlijk ideaal voor een citytrip. De afstanden in die steden zijn echter niet zo kort als in Nederland en het openbaar vervoer is (muv de metro) ook niet echt overzichtelijk voor toeristen. Er is echter een app die je makkelijk laat zien welke afstanden je moet afleggen, welke bussen je kunt nemen of hoeveel calorieën je verbrandt als je het gaat lopen! Ideaal dus voor actieve citytrippers en luie toeristen!

 

Het liefst ontdek ik de stad lopend of per fiets. (Lees bijvoorbeeld ook: ‘slenteren is gezond‘) Het is de ideale manier om calorieën te verbranden en een goede manier om veel te zien terwijl je tegelijkertijd ontdekt hoe de stad in elkaar zit. Toch is het in sommige steden wat lastiger om op de bonnefooi rond te lopen. Een fiets is dan praktischer. Of, als het weer tegenzit, een bus of metro. Het metro-netwerk is meestal vrij overzichtelijk en je legt grote afstanden af zonder exact te weten waar je je bevindt. Een bus geeft je wat dat betreft iets meer richtinggevoel, maar het netwerk lijkt iets onduidelijker.

Ontdek de stad met City Mapper

Tijdens mijn recente trips heb ik echter CityMapper ontdekt. Overigens is Google in Londen ook al aardig ver met optimale reisroutes via bussen, metros en lopen. Maar het meest fijne aan CityMapper vind ik dat het ook de calorieën weergeeft die je verbrandt als je gaat fietsen of lopen. De app (en de website) geeft exact aan waar je heen moet om op een bus te stappen, over te stappen op een andere lijn én hoeveel tijd dat bij elkaar kost. Ideaal en vel emalen beter dan “onze” 9292OV. De app en website zijn oa. beschikbaar voor Parijs, Berlijn, Madrid, Washington, New York en Londen.

Welke apps gebruik jij graag als je op citytrip gaat?