De gay ski-weken krijgen een steeds vollediger programma. De feestjes zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel, maar in steeds meer gay ski-weken worden ook andere events georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een gay film festival, cabaret en andere shows. Wat hebben European Snow Pride & European Gay Ski Week voor je in petto?

apres ski gay ski week snow pride France Tignes Avioraz

Deze post is het vervolg van ‘De heetste skiweek’.

Singles & Ski Week Virgins

Eén van de voornaamste redenen waarom ik eigenlijk nooit in mijn eentje op skivakantie ging, is dat ik de risico’s van alleen skiën in een onbekend gebied (misschien iets té) serieus neem. Hetero-singlereizen zijn dan een leuk alternatief, maar gelukkig hebben de gay ski-weeks een creatievere oplossing. Zo bieden ze vaak een ontmoetingspunt bovenaan de piste, waar je kunt wachten tot een andere alleen-skiër de lift uit komt, zodat je samen het gebied kunt verkennen. Grappig genoeg zijn er elk jaar weer nieuwe ski-liefhebbers die de Gay Ski Week of Snow Pride ontdekken en de sites helpen deze Ski Week Virgings graag op weg met een korte samenvatting van het programma en de extra’s, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Je kunt natuurlijk ook gewoon al vrienden maken via de Facebook-pagina’s.

Programma 2015: Gay Ski Week & Snow Pride

Een lawine aan danceparties, après-ski en off piste-feesten wordt over je heen gestort tijdens de Snow Pride in Tignes. Niet zo gek, want de jongens van Matinee en MRBnB hebben de touwtjes in handen. Maar er is ook een compleet gay-filmfestival geprogrammeerd. Elke avond wordt een gayfilm gedraaid, van de klassieker A Beautiful Thing tot en met de recente film Pride.Verder is er elke dag wel iets bijzonders, zoals een BrokeBack Mountain-achtige kampvuuravond en natuurlijk racletten; het blijft per slot van rekening Frankrijk. Met je event-pass heb je bovendien toegang tot de dagelijkse buffetplaatsen, inclusief het welkomstbuffet met cocktails en macarons. Overdag dus wel ff zorgen dat je die extra calorieën eraf skiet. Daarvoor zijn trouwens ook lessen en guided tours in begrepen bij je Event Pass. En verder kun je daarmee onbeperkt in het zwembad hangen, als je een dag geen zin hebt in sneeuwpret.

ES SNOW underwear sexy men ski snow pride

Tijdens de European Gay Ski Week in Avoriaz krijg je ook elke avond feesten voorgeschoteld. Gaydar host het openingsfeest en verderop in de week staan The Bearpit (lekker als je op zoek bent naar ijsberen vermoed ik), Snowball en een pruikenparty op de planning. Bovendien heeft Avioraz een heerlijk wellness-complex (Aquariaz) waarin maar liefst 2 poolparties worden georganiseerd. Kortom: neem je zomer én winter-outfit maar mee. Ook heeft de skiweek een uitgebreid cabaret-programma met dragqueens en hun snappy oneliners en lipsync-talenten. Ook hier is er heel wat raclette en fondue inbegrepen in je Event Pass, maar een extra voordeel is wel de korting op ski- en snowboardhuur.

Gay Travel Marketing is goeie business

Waarom homo’s zo nodig een aparte ski-week moeten hebben spreekt voor zich. De organisatoren van de wereldwijde events wijzen er in dit artikel van The Independent op dat het meestal niet vanzelfsprekend is dat je als gay met open armen wordt ontvangen. Tijdens een gay ski week kun je gewoon hand in hand lopen met je verkering zonder dat je je gelijk druk hoeft te maken over ouders die dat weer moeten uitleggen aan hun kinderen. De toeristische sector is er in elk geval blij mee. Het blijkt namelijk dat de gay-doelgroep per bezoeker gemiddeld 30% meer besteedt dan reguliere gasten. Daar willen ze best een weekje gayfriendly voor zijn.

Sponsoren verbinden zich ook graag aan de weken. Gay Ski Week heeft Gaydar en World Outgames als sponsor, terwijl Snow Pride de populaire jongens van Matinee (oa Rapido), Addicted, Grindr & MisterBnB achter zich heeft staan. Dat zegt natuurlijk weinig over de organisatie van het event, maar wel op welk publiek je kunt rekenen. De week in Avioraz heeft bovendien een groot aantal Franse gaysponsoren, dus ga er vanuit dat dit een week wordt waar meer aandacht voor ski-plezier is.

Andere Gay Ski Weken

european-snow-pride-2013-tignes-du-23-au-30-mars-2013-2

Andere gay wintersport weken zijn Arosa Gay Skiweek (Zwitserland – januari) & Gay Snow Happening (Oostenrijk – weer in 2016). Ga je liever buiten Europa, dan mag je natuurlijk niet ontbreken bij Gay Ski Week Queenstown (Nieuw Zeeland), Whistler WinterPRIDE (Canada) of de wereldberoemde Gay Ski Week  in Aspen(VS).

Ben je echt met geen mogelijk de bergen in of op te krijgen (en de Sound of Music ook niet je favoriete musical is), wees dan gerust. Ontdek bijvoorbeeld gay Curaçao, doe een schitterende citytrip naar het hippe Wenen (iets dichterbij ook) of doe een weekendje Londen.

Wat doe jij liever: wintersport- of zonvakantie?