Voor het 5e achtereenvolgende jaar heb ik weer tientallen hamburgers gegeten om te kunnen bepalen wat in 2018 de beste hamburger van Rotterdam is. En dit jaar was het een spannende eindstrijd: twee burgers haalden dezelfde hoogste score bij de eerste proefronde. Maar de uiteindelijke winnaar laat zien dat creativiteit de enige onderscheidende factor is, in een kwalitatief goede top 5!

-> Heb je het warm? Dit zijn 11 fijne terrasjes in Rotterdam

Dit jaar proefde ik 32 hamburgers. Net als voorgaande jaren wordt elke burger getest op 6 punten. Aan sommige burgers heb ik een blogpost gewijd, puur omdat ik daar zin in had. Van andere maakte ik podcasts. Dit heeft echter niets met de ranking te maken.

Winnaar hamburgertest 2018

De beste 10 burgers eet ik altijd 2 keer, om er zeker van te zijn dat de kwaliteit geen toevalstreffer is. Dit jaar was dat bovendien nodig, omdat de nummers 1 en 2 exact hetzelfde puntenaantal hadden. Maar er kan toch echt maar 1 hamburger de lekkerste zijn. En dat is:

Beste Hamburger van 2018

baek beste hamburger Rotterdam 2018

1. Baek – Blaak 329, 3011 GB

Vorig jaar scoorde Baek een tweede plek en dit jaar hebben ze de burger ietsjes aangepast. Juist omdat de meeste burgers op elkaar lijken, wint Baek niet alleen qua kwaliteit. Het is de meest originele burger van dit moment, met sappig kalfsvlees, bacon, smaakvolle kloosterkaas, augurk, ui en kropsla. Dat alles op een origineel broodje (géén brioche) met sesamzaadje en heerlijke ketchup. In alles proef je de liefde voor lekker eten en dat maakt deze burger simpelweg de beste hamburger van 2018!

Geen fan van huisgemaakte ketchup? No worries, bij Baek kies je zelf een andere saus op je burger; truffelmayo, Birambi mayonaise of Chimichurri.

2. Hamburg – WittedeWithstraat 94B, 3012 BT

hamburg beste burger rotterdam 2018

Het water liep me al in de mond toen ik de ‘Hamburg’ van Hamburg uit z’n papier haalde. Hij zag er goed uit en smaakte verrukkelijk! Ik maakte er deze podcast van:

3. Burger Club – Nieuwe Binnenweg 139A, 3014 GJ

burger club hamburger

Twee jaar achter elkaar stonden de hamburgers van Burger Club op de eerste plek. Een terechte winnaar en ook dit jaar hebben ze laten zien dat ze een constante kwaliteit kunnen leveren. De burgers zijn hier nog steeds van topkwaliteit. Het menu staat vol met smaakvolle combinaties en bij elke burger kun je kiezen uit MRIJ-rund, Iberico-varken of Wagyu. Omdat ik natuurlijk mijn roots heb als gay travel blogger, probeerde ik dit jaar de ‘Hot Ass’. Die is gelukkig niet zo pittig als de naam doet vermoeden, en heeft inderdaad een flinke bun aan de onderkant. 😉

Wist je trouwens dat m’n test is ontstaan omdat de razend populaire zaak geen reserveringen aannam en ik een wachttijd van 45 minuten op een doordeweekse avond echt te gortig vond. Inmiddels is de drukte wat minder, mede door het aanbod van goede andere zaken in de Witte de Withstraat. 

4. Eetcafé Opa – Witte de Withstraat 49a, 3012BM

opa hamburger rotterdam

Zoals elk jaar scoort Opa een plek in de top 5. Na een 5e plek in 2015 en 2016 stond Opa met de Captain’s Burger in 2017 op de derde plek. Het is een klassieker, die steevast perfect wordt bereid. Het traytje waarop ‘ie wordt geserveerd is helaas al jaren een onhandig element als je met mes en vork wilt eten.

5. Bomm – Oudedijk 217B, 3061 AG

Bomm mr blue burger hamburgertest

Vorig jaar bleek Bomm al hoog te scoren en dit jaar zowaar een 5e plek voor de zaak in Kralingen. Goed vlees, goed brood, juiste dosering van toppings en saus en voor wie niet in Kralingen woont, zeker de moeite van het omrijden waard! De Mr. Blue is mijn favoriet van dit jaar!

En verder…

Dit jaar publiceer ik alleen de top 5 beste hamburgers van Rotterdam. De kwaliteit van hamburgers in Rotterdam is namelijk erg goed, maar na de 5e plek voegt de ranking weinig meer toe, voor zowel mijzelf als voor de ondernemers die er liefde en energie in stoppen.

Na 5 jaar hamburgers testen weet ik namelijk wel welke zaken ik absoluut moet vermijden. Dus daarom alleen een overzicht van de hamburgers die wel de moeite waard zijn, maar het niet haalden tot de top 5.

Panenka, Roffa Streetfood Bar, Jamie Oliver’s Diner, Thoms, Bagel Bakery, NRCafé, Ter Marsch & Co, Weena, Dudok, Hugh, Stroom, Ellis Gourmet Burger, Ferry’s, Westerpaviljoen, Burgertrut, Gracy’s, Thuisch, Holy Smoke, Pickles, Sijf

thoms hamburger

De hamburger van Thoms

Weena Hamburger Rotterdam

De burger van Weena