perth dansen in de trein social artist peter sharp

Vrolijk worden van een simpele treinrit is helemaal niet zo moeilijk. Een beetje lef, vrolijke muziek en gewoon schijt hebben aan alles. Dat is zo’n beetje het concept om je ochtendhumeur de deur uit te doen. Peter Sharp liet afgelopen augustus een hele treincoupé dansen. Durf jij dat ook?

perth - dansen peter sharp social artist

Dansen in de trein

In een willekeurige trein in het westen van Australië wordt de spits een stuk vrolijker als een man in pak instapt. Omdat we tegenwoordig niet meer zo gewend zijn aan spontane (niet-bedel)acties verontschuldigt hij zich vooraf: “ik kom niet om geld vragen”. Na een wat twijfelachtig begin en de hulp van een paar mensen die in het complet zitten, begint het dansfeestje. Je ziet direct wat het effect is als bij de volgende halte nieuwe mensen instappen. En een paar haltes verder is het feest.

Social artist Peter Sharp

Peter Sharp is de man achter dit project. Hij noemt zichzelf ‘social artist’ en heeft al een aantal projecten op z’n naam staan, die mensen vrolijker maken.  Het liefst laat Sharp zoveel mogelijk mensen dansen op de meest onverwachte plekken. Dit keer dus in een trein. Eerder was hij ook de grote man achter een sociale beweging in Barcelona: Good Vibrations en danste hij in fonteinen en op schoolcampussen.

Wat kan jou het schelen; ga gewoon dansen!

Dus als je weer eens in een bomvolle bus, tram, metro of trein zit, denk dan nog eens hier aan. Zet je favoriete muziek op en begin te dansen. Of ga dansen op de veel te harde muziek uit de koptelefoon van je buurvrouw. En als er een muzikant in de coupé stapt, ga dan niet nukkig voor je uit staren en doen of je druk bezig bent: ook een junk wordt vrolijk van een lachend gezicht.

Ben je trouwens afgeleid door redhead Peter Sharp, dan is dat ook goed. Misschien is het foto book RED HOT 100 iets voor jou! Onder meer te koop in de Ferry Store!

Op welke muziek dans jij het liefst?